Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 2022 för medlemsteatrarnas styrelseordförande, vice ordförande, vd:ar och teaterchefer den 7-9 december på Västanå Teater i Sunne. Temat är ”Stad och Land”.

Vi kommer att få ta del av ett samtal med rubriken Att skapa sitt eget centrum – konsten och kulturens förutsättningar med en panel bestående av George Andrén, landshövding i Värmland, Po Tidholm, författare och journalist, Stella Broos, konstnärlig ledare Alma Löv konstmuseum och Leif Stinnerbom, konstnärlig ledare och teaterchef Västanå teater. Samtalet modereras av Sara Falkstad, poet och kulturarbetare. Vi får lyssna till ett case med samhällsbyggaren Jan Wejdmark, samtalsledare är Yvonne Rock. Ismo Railisson, som är projektledare för Folk och Kultur är på plats för att informera och svara på frågor om Folk och Kultur 2023.

Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Som alltid diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation. Det blir gemensamma överläggningar och diskussioner, och givetvis tid för enskilda samtal, mingel och nätverkande. Västanå Teater kommer att presentera sin teater och dess verksamhet. Och vi ska få uppleva föreställningen Västanå Jul!

Västanå Jul med Anders Wendin/ Moneybrother, Sophia och Magnus Stinnerbom. Foto Niklas Brunzell.

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet är sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på XXX Stockholm, Adress. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer även få tillfälle av att byta erfarenheter mellan varandra.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 21 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 4 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 4 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.