Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst bjuder in till höstmöte för medlemsteatrarnas styrelseordförande, vice ordförande, vd:ar och teaterchefer den 15-17 november 2023 på Regionteater Väst i Borås. Temat är ”Scenkonstens omätbara värde”.

Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Som alltid diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation. Det blir gemensamma överläggningar och diskussioner, och tid för enskilda samtal, mingel och nätverkande. Regionteater Väst presenterar sin verksamhet. Dessutom bjuds det på scenkonst! På programmet står värdteaterns föreställningar Nederlaget och Utflykten.

Det blir samtal om hur kan en arbeta med dansen på länsteatrarna mellan Camilla Ekelöf (konstnärlig chef Dans och Unga Spira), Eli Frankel (konstnärlig ledare Regionteatern Blekinge Kronoberg), Martin Forsberg (danschef Norrdans), Maria Weisby (konstnärlig chef Scenkonst Sörmland) och Monika Milocco (Regionteater Väst), som också modererar samtalet.

Vi kommer att få ta del av ett samtal med rubriken Samtal om konstens omätbara värde med Katti Hoflin (kulturchef Västra Götalandsregionen), Josefine Wikström (författare, forskare och kritiker), Patrik Steorn (museichef Göteborgs Konstmuseum), Björn Säfsten (koreograf och dansare) modererat av Nadja Hjorton (konstnärlig chef teater Regionteater Väst).

Louise Andersson, SKR, informerar om den utredning som gjorts om kultursamverkansmodellen. Och vi får en inspirationsföreläsning med Rabi Shabo, om att arbeta med dansen och kulturen som ett verktyg för barn och unga, genom förebyggande arbete i utsatta områden.

Från föreställningen Utflykten, som står på programmet. Foto Håkan Larsson.

Tid: 15-17 november 2023
Plats: Regionteater Väst i Borås
Tema: Scenkonstens omätbara värde
Deltagaravgift: 1650 kr

Ur programmet:
• Medlemsmöte med beslut om budget och verksamhetsplan för 2024
• Överläggningar för förtroendevalda och teaterchefer/konstnärliga ledare
• Samtal om konstens omätbara värde
• Paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna
• Inspirationsföreläsare– Rabi Shabo
• Scenkonstföreställningar- ”Nederlaget” och ”Utflykten”
• Mingel, luncher och middagar
• Samtal och erfarenhetsutbyte

Hämta programmet som en pdf här.

Bilden överst: Daniel Andersson.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.