Länsteatrarnas ordförande Thomas Ohlsson rapporterar från ett välbesökt vårmöte i Växjö 17-19 april:

Thomas Ohlsson, ordförande Foto Nikolina Arcini

Thomas Ohlsson, ordförande
Foto Nikolina Arcini

– På Länsteatrarnas vårmöte var representanter för samtliga av våra medlemmar närvarande och det är en stor glädje att se att så många prioriterar Länsteatrarnas möten i sin ofta fulltecknade almanacka.
Styrelsen presenterade Länsteatrarnas nystart, ny logga och ny hemsida – allt enligt våra gemensamt beslutade mål och vision. För första gången fick medlemmar se den nya loggan, symbolen som för Länsteatrarna in i framtiden. De fick också se vår PowerPoint, där vi presenterade resultatet av vårt arbete med kommunikationsplanen. Den har bara visats en gång tidigare och det var när vi besökte riksdagens kulturutskott i april.

En av styrelsens uppgifter var att under året balansera upp ekonomin utan att vår verksamhet påverkats. Vi har lyckats med uppgiften och går stärkta in i nästa år.

I samband med årsmötet så var det några kamrater i styrelsen som av olika anledningar inte hade möjlighet att fortsätta. Vi tackar Gunilla C Carlsson, Åsa Kratz, Med Reventberg och Olof Lindqvist för allt arbete som de lagt ner under åren. En av våra teaterchefer lämnar också uppdrag och vi säger tack till Gugge Sandström som efter 28 teaterchefsår slutar.
Samtidigt så har vi nu glädjen att hälsa nya styrelsekamrater till oss och vi säger välkomna till Lena Carlbom, Teater Halland, Sinikka Bohlin, Folkteatern Gävleborg, Malin Axelsson, Ung scen/öst och Mikael Cocke, Folkteatern Gävleborg.

Till slut ett stort tack till vår värdteater Regionteatern Blekinge Kronoberg som på ett storartat sätt tog hand om oss alla.

Thomas Ohlsson, ordförande för Länsteatrarna

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.