UngHästen tilldelas Bris-priset för 2015, för sitt arbete med att genom interaktiv teater inspirera till samtal där alla får komma till tals och bli hörda.

UngHästen har jobbat med interaktiv teater som pedagogik i klassrummen i över 15 år. Föreställningarna tar upp aktuella ämnen och publiken inspireras till att enskilt och i grupp ta ställning och komma med synpunkter och förslag på lösningar till de frågor som lyfts.

Föreställningarna spelas för en klass i taget och följs alltid av ett pedagogiskt samtal där experter från olika organisationer medverkar. De senaste 5 åren har UngHästen fokuserat mycket på psykisk ohälsa bland unga, men även på sex och samlevnadsfrågor. Just nu arbetar gruppen med att ta fram en föreställning om rasism, som får premiär till hösten.

– Genom att jobba pedagogiskt med sina föreställningar har UngHästen tydligt lyft fram betydelsen av samtalet i skolan. Deras arbete, som syftar till att skapa ett gott samtalsklimat där alla vågar delta och blir hörda stämmer väl överens med den barnsyn som är grunden för Bris arbete. Vi är därför mycket glada att tilldela Bris-priset till UngHästen, säger Ulf Spendrup, Bris förbundsstyrelseordförande.

– Det känns oerhört hedrande att få det här priset från Bris, vi är så enormt stolta. Just Bris har en så fantastiskt bra verksamhet och jag kan verkligen säga att under de 15 år vi jobbat ute i skolorna och mött tusentals barn och unga har vi aldrig hört något negativt om Bris. Därför känns det så stort att få Bris-priset, säger UngHästens verksamhetschef Malin Lundqvist, som tog emot priset på middagen för Bris förbundskongress på lördagskvällen.

Stolta och glada mottagare av Bris priset 2015, foto UngHästen

Stolta och glada mottagare av Bris priset 2015, foto UngHästen

Tidigare mottagare av Bris-priset
1999 Marie-Louise och Tony Hron
2001 Gunnel Linde
2003 Gothia Cup
2005 SVT Barnredaktion
2007 Drottning Silvia
2009 Ann Hellströmer
2011 Maskrosbarn
2013 Allaktivitetshuset på Lindängeskolan, Malmö
2015 UngHästen, Västerbottenteaterns ungdomsavdelning

Bris-priset 
Bris-priset utdelas på Bris förbundskongress som hålls vartannat år. Beslut om mottagare fattas av Bris förbundsstyrelse.
Priset erhålls för extraordinära insatser för barn och ungdomar inom det psykosociala området i Sverige. Mottagare kan vara en individ, ett projekt eller en ordinarie verksamhet.
Huvudman för den aktuella verksamheten kan vara en frivilligorganisation eller en kommun.

Läs mer om UngHästen

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.