ung scen/östs föreställning Rose Rose Rose har blivit uttagen att spela på Scenkonstbiennalen i Malmö 26-31 maj.

Rose Rose Rose hade premiär den 31 januari 2014 och är regisserad av ung scen/östs konstnärliga ledare Malin Axelsson. Föreställningen blev en av ung scen/östs största kritiker- och publiksuccéer och nominerades också till Svenska Teaterkritikers förenings pris 2014.

I föreställningen bjuds publiken in till Roses innersta hemligheter och tankar, in i djupet av flickgarderoben bland smink, modeller, Justin Bieber, bantningstips, Hollywood, idoltävlingar, våld, kärlek och sex. Rose spelas av tre manliga skådespelare i en föreställning som omförhandlar rätten till det sköra, känsliga, gulliga och rosafärgade. Texten har utvecklats genom workshops och publika readings i Frankrike och Sverige 2008-2013 och är ett samarbete med det europeiska nätverket Labo/07 och SACD. Föreställningen spelas på svenska, engelska och franska, men kan förstås av alla.

Läs mer

Bilden ovan: Ung scen / öst 2013, Rose, Rose, Rose, Krister Kern, Ashkan Ghods och Elya Birman, foto Markus Gårder

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.