Vi Är Nära är ett samarbete mellan ung scen/öst och det fria feministiska scenkonstkollektivet PotatoPotato som spelas för barn från 9 år och ställer frågan vad som skulle hända om man istället för att tävla, konkurrera och vara bäst på allt, skulle hjälpa varandra?

Vi Är Nära handlar om Jenny och Ellen som har låst in sig i badrummet och inte vill komma ut. Det är ändå ingen därute som förstår dem. Ingen som förstår vad de tycker om. För det är ingen som lyssnar på Jenny och Ellen. I badrummet får de vara ifred, ha hemligheter, filosofera och drömma om en annan värld.

ung scen öst och PotatoPotato, Vi Är Nära, foto Markus Gårder

ung scen öst och PotatoPotato, Vi Är Nära, foto Markus Gårder

Ung scen/öst och det fria feministiska scenkonstkollektivet PotatoPotato samarbetar i detta projekt kring frågor som: Vad händer om man istället för att tävla, konkurrera och vara bäst på allt, skulle hjälpa varandra? Tänk om man skulle lyssna bättre istället för att tala högre? Tänk om man skulle vara nära?

I ett samhälle som är fullt av tävling, tempo och individualism erbjuds i föreställningen Vi Är Nära ett rum för djupa samtal, långsamma funderingar och ögonkontakt.

Vi Är Nära är en del av triologin I den bästa av tjejvärldar där de två andra delarna utgörs av föreställningen Radikal Vänskap av PotatoPotato, samt ett performance av Middagsbjudningen. De tre olika ensemblerna har delat researchmaterial och haft ett tätt samarbete under repetitionsprocessen. Samtliga föreställningar bygger på idén om en utopisk värld där svaghet och ineffektivitet hyllas och där allt man vill är att svepas iväg av en känsla.

Vi Är Nära spelas 28 februari – 28 mars på Teatervinden i Norrköping och 9 april – 13 maj på ung scen/öst i Linköping.

Läs mer om ung scen/öst  

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.