Vi Är Nära är ett samarbete mellan ung scen/öst och det fria feministiska scenkonstkollektivet PotatoPotato som spelas för barn från 9 år och ställer frågan vad som skulle hända om man istället för att tävla, konkurrera och vara bäst på allt, skulle hjälpa varandra?

Vi Är Nära handlar om Jenny och Ellen som har låst in sig i badrummet och inte vill komma ut. Det är ändå ingen därute som förstår dem. Ingen som förstår vad de tycker om. För det är ingen som lyssnar på Jenny och Ellen. I badrummet får de vara ifred, ha hemligheter, filosofera och drömma om en annan värld.

ung scen öst och PotatoPotato, Vi Är Nära, foto Markus Gårder

ung scen öst och PotatoPotato, Vi Är Nära, foto Markus Gårder

Ung scen/öst och det fria feministiska scenkonstkollektivet PotatoPotato samarbetar i detta projekt kring frågor som: Vad händer om man istället för att tävla, konkurrera och vara bäst på allt, skulle hjälpa varandra? Tänk om man skulle lyssna bättre istället för att tala högre? Tänk om man skulle vara nära?

I ett samhälle som är fullt av tävling, tempo och individualism erbjuds i föreställningen Vi Är Nära ett rum för djupa samtal, långsamma funderingar och ögonkontakt.

Vi Är Nära är en del av triologin I den bästa av tjejvärldar där de två andra delarna utgörs av föreställningen Radikal Vänskap av PotatoPotato, samt ett performance av Middagsbjudningen. De tre olika ensemblerna har delat researchmaterial och haft ett tätt samarbete under repetitionsprocessen. Samtliga föreställningar bygger på idén om en utopisk värld där svaghet och ineffektivitet hyllas och där allt man vill är att svepas iväg av en känsla.

Vi Är Nära spelas 28 februari – 28 mars på Teatervinden i Norrköping och 9 april – 13 maj på ung scen/öst i Linköping.

Läs mer om ung scen/öst  

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.