Vi Är Nära är ett samarbete mellan ung scen/öst och det fria feministiska scenkonstkollektivet PotatoPotato som spelas för barn från 9 år och ställer frågan vad som skulle hända om man istället för att tävla, konkurrera och vara bäst på allt, skulle hjälpa varandra?

Vi Är Nära handlar om Jenny och Ellen som har låst in sig i badrummet och inte vill komma ut. Det är ändå ingen därute som förstår dem. Ingen som förstår vad de tycker om. För det är ingen som lyssnar på Jenny och Ellen. I badrummet får de vara ifred, ha hemligheter, filosofera och drömma om en annan värld.

ung scen öst och PotatoPotato, Vi Är Nära, foto Markus Gårder

ung scen öst och PotatoPotato, Vi Är Nära, foto Markus Gårder

Ung scen/öst och det fria feministiska scenkonstkollektivet PotatoPotato samarbetar i detta projekt kring frågor som: Vad händer om man istället för att tävla, konkurrera och vara bäst på allt, skulle hjälpa varandra? Tänk om man skulle lyssna bättre istället för att tala högre? Tänk om man skulle vara nära?

I ett samhälle som är fullt av tävling, tempo och individualism erbjuds i föreställningen Vi Är Nära ett rum för djupa samtal, långsamma funderingar och ögonkontakt.

Vi Är Nära är en del av triologin I den bästa av tjejvärldar där de två andra delarna utgörs av föreställningen Radikal Vänskap av PotatoPotato, samt ett performance av Middagsbjudningen. De tre olika ensemblerna har delat researchmaterial och haft ett tätt samarbete under repetitionsprocessen. Samtliga föreställningar bygger på idén om en utopisk värld där svaghet och ineffektivitet hyllas och där allt man vill är att svepas iväg av en känsla.

Vi Är Nära spelas 28 februari – 28 mars på Teatervinden i Norrköping och 9 april – 13 maj på ung scen/öst i Linköping.

Läs mer om ung scen/öst  

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet är sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på XXX Stockholm, Adress. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer även få tillfälle av att byta erfarenheter mellan varandra.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 21 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 4 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 4 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.