Torsdag den 19 november blir det en heldag med ämnen som rör ungkultur och demokrati på Botkyrka Movement 2015. Heldagen arrangeras av  Botkyrka Kommun som har satt samman ett brett program med konkreta exempel på delaktighetsmetoder, processer, interkulturellt arbetssätt och angeläget utbud som presenteras genom längre föreläsningar, kortare pitchar och hands-on exempel från många olika perspektiv. Deltagarna kommer att få möta andra som jobbar med kultur och ungdomar och ta del av deras verksamheters svårigheter och utmaningar.

Ung Scen Norr medverkar med en presentation av sin aktuella repertoar. 2015 startade verksamheten Ung Scen Norr – ett treårigt projekt, som framför allt vänder sig till ungdomar 13-19 år. Ung Scen Norr skapar professionell scenkonst i dialog med unga. Genom arbetet vill Ung Scen Norr utmana, involvera och synliggöra ungas situation ur deras perspektiv. Och i mötet tänja gränserna för hur teater skapas och vems berättelse som berättas. Ung Scen Norr vill inspirera och peppa unga att vilja möta teater.  Daniel Isakson, verksamhetsledare och Johanna Larsson, regissör, berättar på Botkyrka Movement 2015 om processen i Norrbotten inför Ung Scen Norrs första produktion Man vänjer ju sig vid det vackra  och i Botkyrka inför den nyligen startade produktionen av fortsättningen Vi hänger inte här, vi går runt, som är ett samarbete med Riksteatern. Vi hänger inte här, vi går runt kommer att turnera i Norrbotten våren 2016. Materialet till nästa föreställning tas fram med ungdomar i Botkyrka kommun och i Norrbotten. Föreställningen produceras i samarbete mellan Riksteatern och Ung Scen Norr.

Ung Scen Norr, Man vänjer sig vid det vackra, foto Samuel Zakrisson

Ung Scen Norr, Man vänjer sig vid det vackra, foto Samuel Zakrisson

Datum och tid: Torsdag 19 november kl 9-17
Plats: Tumbascenen. Utbildningsvägen 2, Tumba

För anmälan och mer information: Hemsida och Facebook

Läs mer om Ung Scen Norr

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.