Torsdag den 19 november blir det en heldag med ämnen som rör ungkultur och demokrati på Botkyrka Movement 2015. Heldagen arrangeras av  Botkyrka Kommun som har satt samman ett brett program med konkreta exempel på delaktighetsmetoder, processer, interkulturellt arbetssätt och angeläget utbud som presenteras genom längre föreläsningar, kortare pitchar och hands-on exempel från många olika perspektiv. Deltagarna kommer att få möta andra som jobbar med kultur och ungdomar och ta del av deras verksamheters svårigheter och utmaningar.

Ung Scen Norr medverkar med en presentation av sin aktuella repertoar. 2015 startade verksamheten Ung Scen Norr – ett treårigt projekt, som framför allt vänder sig till ungdomar 13-19 år. Ung Scen Norr skapar professionell scenkonst i dialog med unga. Genom arbetet vill Ung Scen Norr utmana, involvera och synliggöra ungas situation ur deras perspektiv. Och i mötet tänja gränserna för hur teater skapas och vems berättelse som berättas. Ung Scen Norr vill inspirera och peppa unga att vilja möta teater.  Daniel Isakson, verksamhetsledare och Johanna Larsson, regissör, berättar på Botkyrka Movement 2015 om processen i Norrbotten inför Ung Scen Norrs första produktion Man vänjer ju sig vid det vackra  och i Botkyrka inför den nyligen startade produktionen av fortsättningen Vi hänger inte här, vi går runt, som är ett samarbete med Riksteatern. Vi hänger inte här, vi går runt kommer att turnera i Norrbotten våren 2016. Materialet till nästa föreställning tas fram med ungdomar i Botkyrka kommun och i Norrbotten. Föreställningen produceras i samarbete mellan Riksteatern och Ung Scen Norr.

Ung Scen Norr, Man vänjer sig vid det vackra, foto Samuel Zakrisson

Ung Scen Norr, Man vänjer sig vid det vackra, foto Samuel Zakrisson

Datum och tid: Torsdag 19 november kl 9-17
Plats: Tumbascenen. Utbildningsvägen 2, Tumba

För anmälan och mer information: Hemsida och Facebook

Läs mer om Ung Scen Norr

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet är sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på XXX Stockholm, Adress. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer även få tillfälle av att byta erfarenheter mellan varandra.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 21 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 4 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 4 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.