Folkteatern Gävleborg är medarrangör i Temaspår FUNKTION under Bibu 2022 där folkteatern, projektet Scen:se och Bibu arragerar ett tematiskt spår inom festivalprogrammet, Temaspår FUNKTION, där såväl svenska som internationella produktioner presenterades tillsammans med seminarier och workshops.

Folkteatern Gävleborg var en av samarbetsparterna i Scen:se. Ett projekt som under tre år, 2018-2020, skapade en konstutställning, två teaterföreställningar samt ett omfattande pedagogiskt metodarbete för barn och unga med komplexa funktionsvariationer. Teamen och expertisen bakom såväl utställningen, teaterproduktionerna som det pedagogiska arbetet kom från Storbritannien, där man länge arbetat med specifika konstnärliga gestaltningsmetoder för och med barn och unga i särskolorna.

Inför Bibu 2020 samarrangerade Folkteatern Gävleborg, Scen:se och Bibu ett tematiskt spår inom festivalprogrammet, Temaspår FUNKTION, där såväl svenska som internationella produktioner presenterades tillsammans med seminarier- och workshops. I syfte att sprida kunskap och inspirera fler teatrar att arbeta mot publik(er) med särskilda behov. Medel hade beviljats från KUR och Stiftelsen Signatur för att kunna genomföra temaspåret. Tyvärr ställdes då Bibu in på grund av Covid-19.

Såväl Folkteatern Gävleborg som Bibu är mycket glada över att istället kunna presentera Temaspår FUNKTION under Bibu 2022!

Anna Thelin, producent Folkteatern Gävleborg

– Att arbeta konstnärligt för och med barn och unga med komplexa funktionsvariationer är ”mindblowing”, säger Folkteaterns producent, Anna Thelin.

– Vi på Folkteatern Gävleborg har lärt oss otroligt mycket av publiken på särskolorna – om kommunikation och interaktion, ett slags poetiskt ömsint och ömsesidigt gestaltande – när vi arbetade i två produktioner under projektet Scen:se. Med Temaspår FUNKTION vill vi inspirera fler scenkonstnärer att möta dessa målgrupper.

Samtidigt med den ordinarie Bibufestivalen äger Assitejs Artistic Gathering rum i Helsingborg, med den passande devisen ”Leave no one behind”.

Text från Anna Thelin/Folkteatern Gävleborg.

Läs mer på bibu:s hemsida här.

Läs gärna en lång artikel som vi skrev om projektet Scen:se 2018 här.

 

Bilden överst: Foto Michael Tebinka.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.