Teater Västernorrland vill söka nya vägar för att nå arrangörer i länet och samarbetar med riksteaterföreningarna och med andra länsteatrar.

Under hösten samarrangerar Teater Västernorrland ett antal föreställningar med olika riksteaterföreningar. När teaterföreningen köper in en föreställning står teatern för två. Teaterföreningen får alltså tre föreställningar till priset av en. Att dela på kostnader, intäkter och ansvar gör det lättare för föreningarna att våga ta risker. Teatern samarbetar även med  riksteaterföreningarna när det gäller lunchteater.

Teater Västernorrland har arrangerat lunchteater på Sveateatern i Sundsvall sedan 2007 och det har varit en stor publiksuccé. Sedan i våras erbjuder teatern lunchteater också i Örnsköldsvik och från och med i höst även i Härnösand, vilket alltså är ett samarrangemang med riksteaterföreningarna i respektive kommun.

Samarbetsprojekt med andra länsteatrar under hösten
Under hösten har Teater Västernorrland två olika samarbetsprojekt med två andra norrländska länsteatrar: Estrad Norr med föreställningen När man skjuter arbetare och Norrbottensteatern med föreställningen Bäst före? Om kärlekens hållbarhet. 

-Samarbetena är viktiga för oss när det gäller att turnera i större delen av Norrland och inte bara inom vårt eget län. Det gör det lättare att nå ut till en större publik om vi kan dela med oss av våra kontakter och på så vis att få till större turnéer. Den här typen av samarbeten skapar mervärde för båda parter och det är något vi kommer att fortsätta med, säger Frida Amnow, marknadsförare på Teater Västernorrland.

När man skjuter arbetare, Estrad Norr, foto Sandra Lee Pettersson

Teater Västernorrland samarbetar under hösten 2015 med Estrad Norr och deras turnerande föreställning När man skjuter arbetare, foto Sandra Lee Pettersson

 

Teater Västernorrland 


 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


  Jag vill äta middag 15 november

  Jag vill äta lunch 16 november

  Jag vill äta middag 16 november

  Jag vill äta lunch 17 november  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.