Teater Västernorrland vill söka nya vägar för att nå arrangörer i länet och samarbetar med riksteaterföreningarna och med andra länsteatrar.

Under hösten samarrangerar Teater Västernorrland ett antal föreställningar med olika riksteaterföreningar. När teaterföreningen köper in en föreställning står teatern för två. Teaterföreningen får alltså tre föreställningar till priset av en. Att dela på kostnader, intäkter och ansvar gör det lättare för föreningarna att våga ta risker. Teatern samarbetar även med  riksteaterföreningarna när det gäller lunchteater.

Teater Västernorrland har arrangerat lunchteater på Sveateatern i Sundsvall sedan 2007 och det har varit en stor publiksuccé. Sedan i våras erbjuder teatern lunchteater också i Örnsköldsvik och från och med i höst även i Härnösand, vilket alltså är ett samarrangemang med riksteaterföreningarna i respektive kommun.

Samarbetsprojekt med andra länsteatrar under hösten
Under hösten har Teater Västernorrland två olika samarbetsprojekt med två andra norrländska länsteatrar: Estrad Norr med föreställningen När man skjuter arbetare och Norrbottensteatern med föreställningen Bäst före? Om kärlekens hållbarhet. 

-Samarbetena är viktiga för oss när det gäller att turnera i större delen av Norrland och inte bara inom vårt eget län. Det gör det lättare att nå ut till en större publik om vi kan dela med oss av våra kontakter och på så vis att få till större turnéer. Den här typen av samarbeten skapar mervärde för båda parter och det är något vi kommer att fortsätta med, säger Frida Amnow, marknadsförare på Teater Västernorrland.

När man skjuter arbetare, Estrad Norr, foto  Sandra Lee Pettersson

Teater Västernorrland samarbetar under hösten 2015 med Estrad Norr och deras turnerande föreställning När man skjuter arbetare, foto Sandra Lee Pettersson

 

Teater Västernorrland 


 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet är sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på XXX Stockholm, Adress. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer även få tillfälle av att byta erfarenheter mellan varandra.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 21 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 4 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 4 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.