Teater Västernorrland riktar sig direkt till invånarna i Västernorrland och efterfrågar berättelser om vändpunkter i livet. Berättelserna kommer att vävas ihop till en föreställning med premiär våren 2023. Rasmus Lindberg är regissör, Alexandra Loonin är dramaturg och Victor Wigardt medverkar som skådespelare.  

Vi blev nyfikna på projektet Vändpunkter och ställde några frågor till Victor Wigardt!

Victor Wigardt, skådespelare på Teater Västernorrland. Foto teatern.

 Hej Victor, ni söker berättelser från boende i Västernorrland. Berätta, varför?
-Vi är nyfikna på vilka berättelser som finns hos länsbefolkningen och hur dessa berättelser sammanvävda kan berätta något om platsen vi bor på och dess invånare. För mig har det här varit som en påminnelse om hur mycket vi inte vet om varandra. Alla våra liv innehåller vändpunkter som när dom inventeras visar sig innehålla stor dramatik, igenkänning och humor. I teaterarbetet jobbar vi ju mycket med vändpunkter och vi tyckte att det skulle vara spännande att den här gången leta efter vändpunkter i publikens liv istället för i världsdramatiken.

Hur föddes idén till projektet Vändpunkter?
-Teaterns repertoarråd läste pjäsen ”Avgörande ögonblick” av Rasmus Lindberg som han skrev och regisserade för Norrbottensteatern. Samtidigt hade ett samtal pågått kring att göra ett projekt som tar avstamp i länsbornas egna berättelser och efter samtal med Rasmus tog det här projektet form.

Vad kommer att hända med berättelserna?
-Berättelserna är tänkt att bilda en bank som sedan Rasmus Lindberg, som kommer skriva och regissera även hos oss, och dramaturgen Alexandra Loonin kan sovra i och som sedan Rasmus kommer dramatisera. Premiär våren 2023!

 Har ni fått några svar?
-Det har vi verkligen!

Läs mer på Teater Västernorrlands hemsida här.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.