Teater Västernorrland riktar sig direkt till invånarna i Västernorrland och efterfrågar berättelser om vändpunkter i livet. Berättelserna kommer att vävas ihop till en föreställning med premiär våren 2023. Rasmus Lindberg är regissör, Alexandra Loonin är dramaturg och Victor Wigardt medverkar som skådespelare.  

Vi blev nyfikna på projektet Vändpunkter och ställde några frågor till Victor Wigardt!

Victor Wigardt, skådespelare på Teater Västernorrland. Foto teatern.

 Hej Victor, ni söker berättelser från boende i Västernorrland. Berätta, varför?
-Vi är nyfikna på vilka berättelser som finns hos länsbefolkningen och hur dessa berättelser sammanvävda kan berätta något om platsen vi bor på och dess invånare. För mig har det här varit som en påminnelse om hur mycket vi inte vet om varandra. Alla våra liv innehåller vändpunkter som när dom inventeras visar sig innehålla stor dramatik, igenkänning och humor. I teaterarbetet jobbar vi ju mycket med vändpunkter och vi tyckte att det skulle vara spännande att den här gången leta efter vändpunkter i publikens liv istället för i världsdramatiken.

Hur föddes idén till projektet Vändpunkter?
-Teaterns repertoarråd läste pjäsen ”Avgörande ögonblick” av Rasmus Lindberg som han skrev och regisserade för Norrbottensteatern. Samtidigt hade ett samtal pågått kring att göra ett projekt som tar avstamp i länsbornas egna berättelser och efter samtal med Rasmus tog det här projektet form.

Vad kommer att hända med berättelserna?
-Berättelserna är tänkt att bilda en bank som sedan Rasmus Lindberg, som kommer skriva och regissera även hos oss, och dramaturgen Alexandra Loonin kan sovra i och som sedan Rasmus kommer dramatisera. Premiär våren 2023!

 Har ni fått några svar?
-Det har vi verkligen!

Läs mer på Teater Västernorrlands hemsida här.

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.