Teater Halland erbjuder nu sin publik som är 70+ korta teaterföreställningar som spelas utomhus – i en trädgård eller på en innergård eller något annat lämpligt ställe ute i friska luften. Om du har tillgång till en spelplats tillräckligt stor för att kunna hålla distans och om du bor i Halland, så går det bra att boka. Det är dessutom helt gratis!

Teater Halland, teater i trädgården under pandemin för 70+, foto Malin Arnesson

Eftersom tiderna är som de är, så tillåts just nu bara åtta personer i publiken. Du får ta med egen fikakorg och efter föreställningen blir det fika med skådespelarna. Fem föreställningar finns att välja mellan och de är samtliga mellan 15 till 20 minuter långa: Hallands Hörna, Je t’aime, Den starkare, Vad väntar vi på? och Otrolige Jimmy. Läs mer om dem här.

Premiären ägde rum den 8 februari. Vi kontaktade Anna Sjövall, vd och konstnärlig ledare för Teater Halland och frågade hur det har gått!

Anna Sjövall, foto Malin Arnesson

Hej Anna! Hur har det gått för er satsning Sjuttio +?
– Det har gått fantastiskt bra! Responsen har varit enorm och vi bokade fullt ganska omgående.

Hur har responsen varit från publiken?
– Gensvaret från vår 70+ publik  har varit jublande positivt. De som bokat föreställningarna har njutit av att kunna ta del av en kulturupplevelse igen. Många har varit isolerade länge, och att kunna se teater i sin egen trädgård med några få vänner har spridit ren glädje.

Ni hade premiär den 8 februari – och ni spelar utomhus – har det fungerat med vädret?
– Det har fungerat bra med vädret. Vi har sluppit regn, men det har varit kallt! Tåliga skådespelare och tekniker har varit ute i åtskilliga minusgrader. Bra underställ är att rekommendera!

Om någon annan teater skulle vilja pröva detta koncept – har ni några praktiska tips, saker som man bör tänka på? 
– Projektet har varit viktigt för att samla hela teatern i ett gemensamt positivt projekt. Tydlig kommunikation och minutiös planering har varit avgörande när vi har arbetat i olika grupper och på distans. Med regelbundna avstämningar/presentationer har det funkat super.

På grund av den stora  efterfrågan har spelperioden förlängts till den 19 mars.

Läs mer på Teater Hallands hemsida här och se gärna ett inslag i SVT Halland här.

Teater Halland, teater i trädgården under pandemin för 70+, foto Malin Arnesson

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.