Teater Halland erbjuder nu sin publik som är 70+ korta teaterföreställningar som spelas utomhus – i en trädgård eller på en innergård eller något annat lämpligt ställe ute i friska luften. Om du har tillgång till en spelplats tillräckligt stor för att kunna hålla distans och om du bor i Halland, så går det bra att boka. Det är dessutom helt gratis!

Teater Halland, teater i trädgården under pandemin för 70+, foto Malin Arnesson

Eftersom tiderna är som de är, så tillåts just nu bara åtta personer i publiken. Du får ta med egen fikakorg och efter föreställningen blir det fika med skådespelarna. Fem föreställningar finns att välja mellan och de är samtliga mellan 15 till 20 minuter långa: Hallands Hörna, Je t’aime, Den starkare, Vad väntar vi på? och Otrolige Jimmy. Läs mer om dem här.

Premiären ägde rum den 8 februari. Vi kontaktade Anna Sjövall, vd och konstnärlig ledare för Teater Halland och frågade hur det har gått!

Anna Sjövall, foto Malin Arnesson

Hej Anna! Hur har det gått för er satsning Sjuttio +?
– Det har gått fantastiskt bra! Responsen har varit enorm och vi bokade fullt ganska omgående.

Hur har responsen varit från publiken?
– Gensvaret från vår 70+ publik  har varit jublande positivt. De som bokat föreställningarna har njutit av att kunna ta del av en kulturupplevelse igen. Många har varit isolerade länge, och att kunna se teater i sin egen trädgård med några få vänner har spridit ren glädje.

Ni hade premiär den 8 februari – och ni spelar utomhus – har det fungerat med vädret?
– Det har fungerat bra med vädret. Vi har sluppit regn, men det har varit kallt! Tåliga skådespelare och tekniker har varit ute i åtskilliga minusgrader. Bra underställ är att rekommendera!

Om någon annan teater skulle vilja pröva detta koncept – har ni några praktiska tips, saker som man bör tänka på? 
– Projektet har varit viktigt för att samla hela teatern i ett gemensamt positivt projekt. Tydlig kommunikation och minutiös planering har varit avgörande när vi har arbetat i olika grupper och på distans. Med regelbundna avstämningar/presentationer har det funkat super.

På grund av den stora  efterfrågan har spelperioden förlängts till den 19 mars.

Läs mer på Teater Hallands hemsida här och se gärna ett inslag i SVT Halland här.

Teater Halland, teater i trädgården under pandemin för 70+, foto Malin Arnesson

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.