Teater Halland erbjuder nu sin publik som är 70+ korta teaterföreställningar som spelas utomhus – i en trädgård eller på en innergård eller något annat lämpligt ställe ute i friska luften. Om du har tillgång till en spelplats tillräckligt stor för att kunna hålla distans och om du bor i Halland, så går det bra att boka. Det är dessutom helt gratis!

Teater Halland, teater i trädgården under pandemin för 70+, foto Malin Arnesson

Eftersom tiderna är som de är, så tillåts just nu bara åtta personer i publiken. Du får ta med egen fikakorg och efter föreställningen blir det fika med skådespelarna. Fem föreställningar finns att välja mellan och de är samtliga mellan 15 till 20 minuter långa: Hallands Hörna, Je t’aime, Den starkare, Vad väntar vi på? och Otrolige Jimmy. Läs mer om dem här.

Premiären ägde rum den 8 februari. Vi kontaktade Anna Sjövall, vd och konstnärlig ledare för Teater Halland och frågade hur det har gått!

Anna Sjövall, foto Malin Arnesson

Hej Anna! Hur har det gått för er satsning Sjuttio +?
– Det har gått fantastiskt bra! Responsen har varit enorm och vi bokade fullt ganska omgående.

Hur har responsen varit från publiken?
– Gensvaret från vår 70+ publik  har varit jublande positivt. De som bokat föreställningarna har njutit av att kunna ta del av en kulturupplevelse igen. Många har varit isolerade länge, och att kunna se teater i sin egen trädgård med några få vänner har spridit ren glädje.

Ni hade premiär den 8 februari – och ni spelar utomhus – har det fungerat med vädret?
– Det har fungerat bra med vädret. Vi har sluppit regn, men det har varit kallt! Tåliga skådespelare och tekniker har varit ute i åtskilliga minusgrader. Bra underställ är att rekommendera!

Om någon annan teater skulle vilja pröva detta koncept – har ni några praktiska tips, saker som man bör tänka på? 
– Projektet har varit viktigt för att samla hela teatern i ett gemensamt positivt projekt. Tydlig kommunikation och minutiös planering har varit avgörande när vi har arbetat i olika grupper och på distans. Med regelbundna avstämningar/presentationer har det funkat super.

På grund av den stora  efterfrågan har spelperioden förlängts till den 19 mars.

Läs mer på Teater Hallands hemsida här och se gärna ett inslag i SVT Halland här.

Teater Halland, teater i trädgården under pandemin för 70+, foto Malin Arnesson

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.