Den 11 september anordnar Teater Halland en reading med efterföljande paneldebatt och publiksamtal inför valet 2014. Teaterns ensemble läser den nyskrivna texten Det trogna biet surrar för den skrumpnade rosen av Bengt Ohlsson. Läsningen är förutsättning och ingång till den efterföljande debatten som ska handla om en av valets viktigaste frågor, arbetslösheten.

Frågan om arbetslösheten skildras på ett drastiskt, tänkvärt och roligt sätt i texten Det trogna biet surrar för den skrumpnade rosen av författaren, dramatikern och journalisten Bengt Ohlsson. Parkskötarna Jurek och Valdemar, stressade Matti, bänksittarna Figge och Rickard och arbetslösa Lotta möts i parken. Alla med olika åsikter om liv, arbete och politik. Lotta ställer frågor om strukturer, personligt och kollektivt ansvar och meningen med livet. Pjäsen är helt nyskriven och aldrig tidigare spelad.

Efter läsningen följer en paneldebatt med inbjudna gäster från olika verksamhetsområden och ideologier. Panelen i olika åldrar kommer från olika verksamhetsområden och ideologier. Moderator är idéhistorikern och skribenten David Karlsson.

Läs mer om evenemanget och de medverkande här

Teater Halland, Reading och Paneldebatt, foto Jonna Nimonius

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.