Den 11 september anordnar Teater Halland en reading med efterföljande paneldebatt och publiksamtal inför valet 2014. Teaterns ensemble läser den nyskrivna texten Det trogna biet surrar för den skrumpnade rosen av Bengt Ohlsson. Läsningen är förutsättning och ingång till den efterföljande debatten som ska handla om en av valets viktigaste frågor, arbetslösheten.

Frågan om arbetslösheten skildras på ett drastiskt, tänkvärt och roligt sätt i texten Det trogna biet surrar för den skrumpnade rosen av författaren, dramatikern och journalisten Bengt Ohlsson. Parkskötarna Jurek och Valdemar, stressade Matti, bänksittarna Figge och Rickard och arbetslösa Lotta möts i parken. Alla med olika åsikter om liv, arbete och politik. Lotta ställer frågor om strukturer, personligt och kollektivt ansvar och meningen med livet. Pjäsen är helt nyskriven och aldrig tidigare spelad.

Efter läsningen följer en paneldebatt med inbjudna gäster från olika verksamhetsområden och ideologier. Panelen i olika åldrar kommer från olika verksamhetsområden och ideologier. Moderator är idéhistorikern och skribenten David Karlsson.

Läs mer om evenemanget och de medverkande här

Teater Halland, Reading och Paneldebatt, foto Jonna Nimonius

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.