Den 11 september anordnar Teater Halland en reading med efterföljande paneldebatt och publiksamtal inför valet 2014. Teaterns ensemble läser den nyskrivna texten Det trogna biet surrar för den skrumpnade rosen av Bengt Ohlsson. Läsningen är förutsättning och ingång till den efterföljande debatten som ska handla om en av valets viktigaste frågor, arbetslösheten.

Frågan om arbetslösheten skildras på ett drastiskt, tänkvärt och roligt sätt i texten Det trogna biet surrar för den skrumpnade rosen av författaren, dramatikern och journalisten Bengt Ohlsson. Parkskötarna Jurek och Valdemar, stressade Matti, bänksittarna Figge och Rickard och arbetslösa Lotta möts i parken. Alla med olika åsikter om liv, arbete och politik. Lotta ställer frågor om strukturer, personligt och kollektivt ansvar och meningen med livet. Pjäsen är helt nyskriven och aldrig tidigare spelad.

Efter läsningen följer en paneldebatt med inbjudna gäster från olika verksamhetsområden och ideologier. Panelen i olika åldrar kommer från olika verksamhetsområden och ideologier. Moderator är idéhistorikern och skribenten David Karlsson.

Läs mer om evenemanget och de medverkande här

Teater Halland, Reading och Paneldebatt, foto Jonna Nimonius

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer också att prata om styrelsearbete i en länsteater.

Den 18 augusti har vi bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 7 juli, annars debiteras hela anmälningsavgiften.