I en filminspelning från Folkteatern i Göteborg visas nu iscensättningen av  Gustave Flauberts roman om den uttråkade Emma på SVT Play, där den går att se t.o.m. april 2021. Föreställningen Madame Bovary, regisserad av Frida Röhl, konstnärlig ledare på Folkteatern Göteborg, efter ett manus av Magnus Lindman, fick vid premiär 2019 ett mycket fint mottagande av publik och kritiker.

Med regissören Frida Röhls blick blir Madame Bovary ett nutidsdrama där lycka översätts till yta och köphets. Den bekymmerslösa Emma söker efter fler och fler följare, beundrare som kan följa hennes varje steg. Hon fångas av sin egen och andras skönhet och jagar efter vackra ting. Se filmen här.

Fler digitala satsningar på Folkteatern Göteborg

Frida Röhl regisserar från köket, foto Frida själv

Du har väl inte missat Urgent Drama som finns på Folkteaterns digitala plattform Fjärde Scenen?

När viruset kom tillsatte Folkteatern ett dramaturgiat bestående av Lucia Cajchanova, Alejandro Leiva Wenger och Magnus Lindman, med uppdraget att på kort tid samla in ett tjugotal korta scener från dramatiker över hela världen. Uppdraget var att på en vecka skriva 2–4 minuters dramatik. Den enda förutsättningen var att det skulle vara en konstnärlig reaktion på den kris världen genomlevde just då. De flesta filmerna har filmats på Folkteatern i Göteborg och regin har skett via videolänk, eftersom regissören Frida Röhl har befunnit sig i Stockholm. Resultatet har blivit 17 absurda, roliga, drabbande och poetiska scener med en stor stilistisk bredd med allt från relationsdramer till sci-fi.

– Behovet av en digital scen är i dag viktigare än någonsin, säger Joachim Nordwall, curator Fjärde Scenen. – Då Fjärde Scenen tidigare mer var en plats för experimenterande och vilda äventyr inom konsten, är den nu också av annan vikt då restriktionerna inte tillåter teatern att blomma fullt ut. Här kan vi arbeta med internationella dramatiker och konstnärer och även nå publik på nya sätt.

Se alla filmerna i Urgent Drama på Fjärde Scenen här.

Fjärde Scenen är ett digitalt rum för experiment, konstnärlig utveckling och global öppenhet. Folkteatern producerar och beställer digitalt scenkonst för denna scen. Fjärde Scenen är ett samarbete mellan Folkteatern, Göteborgs konsthall och Regionteater Väst.

Folkteatern Göteborg på distans, foto teatern.

Bilden överst: Foto Mats Bäcker.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.