Nu är det beslutat att nästa Scenkonstbiennal hålls i Västerås 18-23 maj 2021 med Västmanlands Teater som värd. 

Scenkonstbiennalen, Sveriges största scenkonstfestival och branschträff, arrangeras vartannat år av Scensverige. Varje gång hålls festivalen i olika städer och varje gång tillsammans med olika konstinstitutioner som medvärdar. Nu är det beslutat nästa Scenkonstbiennalen ska hållas i Västerås 18-23 maj 2021 med Västmanlands Teater som värd. Biennalen beräknas få omkring 2000 besökare.

–På Västmanlands Teater är vi förstås oerhört glada över att få stå som värdar, och ta emot den bästa och intressantaste scenkonsten i Sverige, säger Niklas Hjulström, teaterchef på Västmanlands Teater.
– Vi kommer att göra allt för att biennalen 2021 ska ge goda förutsättningar för möten, diskussioner, upplevelser och vara en fest för branschen, men också bli en oförglömlig vecka för Västmanlands scenkonstpublik.

–Det ska bli otroligt kul att bjuda in alla scenkonstmänniskor i landet till den vackra teatern i Västerås, säger  Ulricha Johnson, verksamhetschef på Scensverige.
– Västmanlands Teater har under åren gjort ett fantastiskt förankrande arbete och skapar mycket engagemang i regionen.

Från kommunens, regionens och besöksnäringens håll är man också mycket positivt inställd till valet av Västerås som biennalstad 2021.

– Det gläder oss att såväl ta den mest spännande scenkonsten till västeråsarna som att visa Scenkonstsverige vår sprudlande kulturstad, säger Marcus Lindgren, ordförande i kulturnämnden.
– Jag vet att detta kommer ge ringar på vattnet för lång tid framöver.

Text från Västmanlands Teaters pressmeddelande – läs gärna texten i sin helhet här.

Västmanlands Teater visar just nu Människor och människor, foto Marcus Gårder

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2021

Länsteatrarna och Byteatern Kalmar Länsteater bjuder in till höstmöte den 10-12 november 2021. Temat är Barn och ungas rätt till scenkonst. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening samt enskilda individer i våra respektive teatrar. Det kommer att hållas medlemsmöte där vi beslutar om kommande års verksamhet och budget och självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst.
Varmt välkommen!


Jag vill äta middag 10 november

Jag vill äta lunch 11 november

Jag vill äta middag 11 november

Jag vill äta lunch 12 novemberJag godkänner att denna anmälan är bindande.