26 september är det Världskulturfestival i Eskilstuna. Scenkonst Sörmland är medarrangör

Världskulturfestivalen lägger fokus på musik, dans, möten mellan människor samt kulturer, musikstilar och mat från olika delar av världen. Festivalen  startade i Eskilstuna 2006 som en världsmusikfestival och har varit ett återkommande event varje höst sedan dess. Det är kommunen som är arrangör tillsammans med bl.a. Scenkonst Sörmland och festivalens program har tagits fram i samverkan med ett tjugotal kultur- och invandrarföreningar i Eskilstuna. Festivalen har under de senaste åren även börjat visa dans från olika kulturer. På programmet finns också teaterföreställningar som fokuserar på aktuella samhällsfrågor inom demokrati och integration.

Scenkonst Sörmland är med i planering och förberedelser inför festivalen. Som van arrangör kan Scenkont Sörmland dela med sig av sina erfarenheter och hitta intressanta ensembler som kan delta i festivalen.

Scenkonst Sörmland bidrar med två akter: Oud-spelaren Milad Bahi & Hanin Band, som består av fyra musiker som på oud, gitarr och sång framför syriansk musik med influenser från olika delar av Mellanöstern – och den brasilianska sångerskan Miriam Aïda som uppträder med en gitarrist, två slagverkare och två capoeiristas, som gestaltar musiken med den akrobatiska kampkonsten/dansen capoeira. Dansarna är två av världens främsta capoeiristas från Abadá Capoeira.

Miriam Aïda uppträder genom Scenkonst Sörmlands försorg, foto Charlotte Carlberg Bårg

Miriam Aïda uppträder genom Scenkonst Sörmlands försorg, foto Charlotte Carlberg Bårg

Festivalen äger rum 26 september i  Munktellområdet med  kulturarenan Lokomotivet som huvudscen.  (Munktellområdet är ett f.d. industriområde som numera är upprustat och används som hotell, museum, science park m.m.) Inträdet är gratis!

Världskulturfestivalen arrangeras av: Eskilstuna kommun, Scenkonst Sörmland, Eskilstuna Folkhögskola, Studiefrämjandet, Sensus och ABF, med stöd av Rekarne Sparbanksstiftelse, Eskilstuna Kommunfastigheter AB och Munktellstaden. Programmet är skapat i samverkan med Eskilstunas föreningsliv.

Läs mer 

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.