26 september är det Världskulturfestival i Eskilstuna. Scenkonst Sörmland är medarrangör

Världskulturfestivalen lägger fokus på musik, dans, möten mellan människor samt kulturer, musikstilar och mat från olika delar av världen. Festivalen  startade i Eskilstuna 2006 som en världsmusikfestival och har varit ett återkommande event varje höst sedan dess. Det är kommunen som är arrangör tillsammans med bl.a. Scenkonst Sörmland och festivalens program har tagits fram i samverkan med ett tjugotal kultur- och invandrarföreningar i Eskilstuna. Festivalen har under de senaste åren även börjat visa dans från olika kulturer. På programmet finns också teaterföreställningar som fokuserar på aktuella samhällsfrågor inom demokrati och integration.

Scenkonst Sörmland är med i planering och förberedelser inför festivalen. Som van arrangör kan Scenkont Sörmland dela med sig av sina erfarenheter och hitta intressanta ensembler som kan delta i festivalen.

Scenkonst Sörmland bidrar med två akter: Oud-spelaren Milad Bahi & Hanin Band, som består av fyra musiker som på oud, gitarr och sång framför syriansk musik med influenser från olika delar av Mellanöstern – och den brasilianska sångerskan Miriam Aïda som uppträder med en gitarrist, två slagverkare och två capoeiristas, som gestaltar musiken med den akrobatiska kampkonsten/dansen capoeira. Dansarna är två av världens främsta capoeiristas från Abadá Capoeira.

Miriam Aïda uppträder genom Scenkonst Sörmlands försorg, foto Charlotte Carlberg Bårg

Miriam Aïda uppträder genom Scenkonst Sörmlands försorg, foto Charlotte Carlberg Bårg

Festivalen äger rum 26 september i  Munktellområdet med  kulturarenan Lokomotivet som huvudscen.  (Munktellområdet är ett f.d. industriområde som numera är upprustat och används som hotell, museum, science park m.m.) Inträdet är gratis!

Världskulturfestivalen arrangeras av: Eskilstuna kommun, Scenkonst Sörmland, Eskilstuna Folkhögskola, Studiefrämjandet, Sensus och ABF, med stöd av Rekarne Sparbanksstiftelse, Eskilstuna Kommunfastigheter AB och Munktellstaden. Programmet är skapat i samverkan med Eskilstunas föreningsliv.

Läs mer 

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer också att prata om styrelsearbete i en länsteater.

Den 18 augusti har vi bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 7 juli, annars debiteras hela anmälningsavgiften.