På en rad länsteatrar pågår samarbete med Länsmusiken. Just nu på Norrbottensteatern med föreställningen Smittande musik och på Regionteatern Blekinge Kronoberg med Villande Mo.

Norrbottensteatern och Norrbottensmusiken, Smittande musik, foto Norrbottensteatern

Norrbottensteatern och Norrbottensmusiken, Smittande musik, foto Norrbottensteatern

Norrbottensteatern genomför ett projekt tillsammans med Norrbottensmusiken som heter Smittande musik där skådespelaren Pärra Andersson från Norrbottensteatern medverkar tillsammans med Norrbotten NEO. Det handlar om violinisten Sven Kjellström som turnerade i Norrbotten lång före radions ankomst och som blev en folkbildare av en musikgenre som gav många inspiration till fortsatt lyssning och eget spel. Skådespelaren Pär Andersson gestaltar Kjellström. Norrbotten NEO tolkar musiken som framfördes på Kjellströms turnéer, från Berwald och Haydn till spelmanslåtar och den musik som då var nutida. Premiär 9 november 2013.
Läs mer

Regionteatern Blekinge Kronoberg och Musik i Blekinge, Villande Mo, foto Cecilia Forss

Regionteatern Blekinge Kronoberg har en samproduktion med Musik i Blekinge i den musikaliska komedin Villande Mo. Föreställningen handlar om två Kristinor från olika tidsepoker. Kristina Nilsson, en kvinna i vår tid, kommer hem. Och vem sitter i hennes kök om inte hennes namne, den världsberömda operasångerskan Christina Nilsson (1843-1921). Det blir ett möte mellan den firade stjärnan och den alldeles vardagliga medelålders kvinnan som just den här dagen är förbannad och ledsen över sakernas tillstånd. Johan Huldt regisserar och i rollerna ser vi skådespelerskan Mary Lou Ward, sopranen Lena Hoel samt musikerna Fia Janninge och Sara Jefta. Premiär 21 september 2013.


Läs mer

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.