På en rad länsteatrar pågår samarbete med Länsmusiken. Just nu på Norrbottensteatern med föreställningen Smittande musik och på Regionteatern Blekinge Kronoberg med Villande Mo.

Norrbottensteatern och Norrbottensmusiken, Smittande musik, foto Norrbottensteatern

Norrbottensteatern och Norrbottensmusiken, Smittande musik, foto Norrbottensteatern

Norrbottensteatern genomför ett projekt tillsammans med Norrbottensmusiken som heter Smittande musik där skådespelaren Pärra Andersson från Norrbottensteatern medverkar tillsammans med Norrbotten NEO. Det handlar om violinisten Sven Kjellström som turnerade i Norrbotten lång före radions ankomst och som blev en folkbildare av en musikgenre som gav många inspiration till fortsatt lyssning och eget spel. Skådespelaren Pär Andersson gestaltar Kjellström. Norrbotten NEO tolkar musiken som framfördes på Kjellströms turnéer, från Berwald och Haydn till spelmanslåtar och den musik som då var nutida. Premiär 9 november 2013.
Läs mer

Regionteatern Blekinge Kronoberg och Musik i Blekinge, Villande Mo, foto Cecilia Forss

Regionteatern Blekinge Kronoberg har en samproduktion med Musik i Blekinge i den musikaliska komedin Villande Mo. Föreställningen handlar om två Kristinor från olika tidsepoker. Kristina Nilsson, en kvinna i vår tid, kommer hem. Och vem sitter i hennes kök om inte hennes namne, den världsberömda operasångerskan Christina Nilsson (1843-1921). Det blir ett möte mellan den firade stjärnan och den alldeles vardagliga medelålders kvinnan som just den här dagen är förbannad och ledsen över sakernas tillstånd. Johan Huldt regisserar och i rollerna ser vi skådespelerskan Mary Lou Ward, sopranen Lena Hoel samt musikerna Fia Janninge och Sara Jefta. Premiär 21 september 2013.


Läs mer

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 1 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 1 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.