Nu invigs Sundsvalls nyrenoverade teaterkvarter. Den 12-13 mars fylls Konsertteatern, Sundsvalls Teater och Sveateatern av musik, dans, rundvandringar, teater, film och seminarier. Lördagenden 12 mars har Teater Västernorrland sin första premiär i nya Konsertteatern. Musikalen Ingvar! En musikalisk möbelsaga spelar hela våren fram till 14:e maj. 

Teater Västernorrland, Ingvar!En musikalisk möbelsaga, foto Lia Jacobi

Teater Västernorrland, Ingvar! En musikalisk möbelsaga, foto Lia Jacobi

Sundsvalls nyrenoverade teaterkvarter
Ombyggnaderna startade 2014 med den första etappen där salongen i Sundsvalls Teater fick nya stolar. En ombyggnad av scengolvet genomfördes också för att bland annat förbättra arbetsmiljön. Nu är hela Konsertteatern renoverad, tre scener, två diskar för pausservering och ordentliga loger ryms nu i huset. I direkt anslutning till foajén finns också en ny restaurang som öppnar i september. Även utrymmen för ljud- och ljusteknik, kostym, mask, peruk, snickeri, smide och administration har förbättrats för att ge Teater Västernorrland ändamålsenliga lokaler.

Hela programmet för invigningen här 

Bilden överst: Konsertteatern i Sundsvall, foto Lia Jacobi

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.