Dansintresserad publik i Blekinge Kronoberg erbjuds att gå på kurs för att lära sig mer om dans. På köpet får deltagarna  se och uppleva dans av några av Sveriges främsta koreografer.

Dansen har flyttat in på Regionteatern Blekinge Kronoberg som bjuder på ett omfattande dansprogram med flera urpremiärer och gästspel under hösten 2015. Teatern samproducerar nya verk i samarbete med några av Sveriges främsta koreografer. Satsningen ingår i utvecklingsprojektet Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten som finansieras av de båda regionerna med stöd från Kulturrådet och Växjö kommun.

Nu startar Regionteatern Blekinge Kronoberg en studiecirkel om dans och erbjuder i samarbete med Folkuniversitetet i Växjö dansnyfikna med och utan förkunskaper om dans att lära sig mer om konstformen. Deltagarna får fem seminarietillfällen och fem dansföreställningar av koreograferna Örjan Andersson, Gunilla Heilborn, Cristina Caprioli och Adrien Mondot & Clare Bardainne.
Regionteaterns danspedagoger och dansproducenter håller i cirkeln som innehåller både danshistoria, möte med koreografer och av första mötet att döma även livliga diskussioner om dans som konstform.
 Meningen med studiecirkeln att är deltagarna ska få kunskap och insikt om hur koreografi och dans på scenen tar sig olika uttryck och insikt om samtida koreografiska strömningar.

Kursledare: Johan Selander, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Anna Eklund, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Magnus Nordberg, Nordberg Movement, Åsa Edgren, Loco World

Kontaktinformation: Sanna Krizmanic sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Mer om studiecirkeln
Mer om Regionteatern Blekinge Kronoberg satsning på dans 

Bilden ovan: Goldberg Variations av Örjan Andersson på Regionteatern Blekinge Kronoberg, foto Hugh Carswell

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet är sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på XXX Stockholm, Adress. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer även få tillfälle av att byta erfarenheter mellan varandra.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 21 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 4 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 4 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.