Dansintresserad publik i Blekinge Kronoberg erbjuds att gå på kurs för att lära sig mer om dans. På köpet får deltagarna  se och uppleva dans av några av Sveriges främsta koreografer.

Dansen har flyttat in på Regionteatern Blekinge Kronoberg som bjuder på ett omfattande dansprogram med flera urpremiärer och gästspel under hösten 2015. Teatern samproducerar nya verk i samarbete med några av Sveriges främsta koreografer. Satsningen ingår i utvecklingsprojektet Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten som finansieras av de båda regionerna med stöd från Kulturrådet och Växjö kommun.

Nu startar Regionteatern Blekinge Kronoberg en studiecirkel om dans och erbjuder i samarbete med Folkuniversitetet i Växjö dansnyfikna med och utan förkunskaper om dans att lära sig mer om konstformen. Deltagarna får fem seminarietillfällen och fem dansföreställningar av koreograferna Örjan Andersson, Gunilla Heilborn, Cristina Caprioli och Adrien Mondot & Clare Bardainne.
Regionteaterns danspedagoger och dansproducenter håller i cirkeln som innehåller både danshistoria, möte med koreografer och av första mötet att döma även livliga diskussioner om dans som konstform.
 Meningen med studiecirkeln att är deltagarna ska få kunskap och insikt om hur koreografi och dans på scenen tar sig olika uttryck och insikt om samtida koreografiska strömningar.

Kursledare: Johan Selander, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Anna Eklund, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Magnus Nordberg, Nordberg Movement, Åsa Edgren, Loco World

Kontaktinformation: Sanna Krizmanic sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Mer om studiecirkeln
Mer om Regionteatern Blekinge Kronoberg satsning på dans 

Bilden ovan: Goldberg Variations av Örjan Andersson på Regionteatern Blekinge Kronoberg, foto Hugh Carswell

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.