Länsteatrarnas teaterchefer, konstnärliga ledare och kulturpolitiker / styrelseledamöter från medlemsteatrarna har varit samlande i tre dagar på Västanå Teater i Sunne för länsteatrarnas gemensamma höstmöte.

-”Västanå Teaters mottagande av oss alla på vårt höstmöte var så inspirerande. Historien om uppkomsten av teatergruppen fram till förverkligandet av den enorma berättarlada – som nog är ett av de härligaste teaterhusen i landet – är en historia som verkligen visar på kulturens kraft. Det fina bemötandet vi fick från alla gav kraft till viktiga diskussioner om hoten mot kulturen och dess frihet. Vi stärker varandra i vetskapen om att fri kultur och scenkonst håller samhället öppet och debatten fri. Ett särskilt tack till alla på Västanå Teater!”  Robert Uitto, ordförande Länsteatrarna i Sverige

Leif Stinnerbom, teaterchef och konstnärlig ledare, berättar om verksamheten på Västanå Teater. Foto Robert Uitto.

Under tre dagar har det förts många och givande samtal om det nya politiska läget och tankar om eventuellt nya direktiv kring stödet till kulturen. Vi har diskuterat faran att friheten skall begränsas. Vi fick ta del av till ett mycket intressant panelsamtal om hur vi skapar något lokalt med George Andrén, landshövding i Värmland, Po Tidholm, författare och journalist, Stella Broos, konstnärlig ledare Alma Löv konstmuseum och Leif Stinnerbom, konstnärlig ledare och teaterchef Västanå teater.

Beslut har fattats kring 2023 år budget och verksamhetsplan, med flera insatser kring information utåtriktat till beslutfattare, stat, region och kommun. Nya politiker från valet kräver också nya insatser för spridning av kunskap om regional kultur och scenkonst.

Det bjöds också på fantastisk scenkonst: VÄSTANÅ JUL – med Sophia och Magnus Stinnerbom, Anders Wendin, tillsammans med andra skickliga musiker.

I vår ses vi på Länsteatern på Gotland i Visby!

Anders Westin, Sophia och Magnus Stinnerbom tillsammans med andra skickliga musiker i VÄSTANÅ JUL. Foto Robert Uitto.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.