Yvonne Rock bor i Stockholm och har arbetat de senaste 40 åren inom kulturlivet i Sverige. Yvonne var en av grundarna till Västanå Teater i slutet på 70-talet och till Judiska Teatern i början på 90—talet. Hon var samordnare för Mångkulturåret ( 2006) och överlämnade  betänkandet ”Mångfald är framtiden” till Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. I Länsteatrarnas styrelse sitter hon sedan våren 2016. Vi bad Yvonne skriva några rader om sig själv.

”Idag är jag delägare i TYP Kulturkapital. Vi är en konsultbyrå som är med i processer att utveckla kulturen/ konsten och vi ger råd, stöd, strategier, praktiskt produktion till våra kunder. Vi ser att det finns en oförlöst potential i kulturens förhållande till samhället som vi vill frigöra. Vi ser att kulturen kan finnas ännu mer i fokus i dagens samhällsutveckling, och då krävs det också att vi odlar konsten. Kulturen är en förutsättning för tillväxt och utveckling. Konsten/ kulturen har en central roll för samhällsutvecklingen.

Att vara vice ordförande i Västanå Teater är otroligt stimulerande för mig. Jag är sommarvärmlänning och spenderar en hel del tid och energi där. Under de senaste åren har Västanå tagit steget att vidareutveckla sin verksamhet i flera riktningar, Berättarladan i Sunne , är under ombyggnad och hyser nu två scener och möjligheter för en året runt verksamhet. 2016  startade Unga Västanå, en helt ny barn och ungdomsverksamhet, som med stöd av Allmänna Arvsfonden kommer driva konstnärlig verksamhet för barn och unga i åldrarna 8-18 år i Västanås konstnärliga tradition. Ytterligare ett nytt ben i verksamheten är Västanå Folk Festival med konserter och seminarier.

Jag är djupt engagerad idag i olika kulturverksamheter, jag finns i olika styrelser, och verkar med stark passion för att stödja och finnas för unga konstnärer i utveckling.

Uppdraget i Länsteatrarna i Sverige känns otroligt stimulerande och spännande. En organisation som har medlemmar i stort sett över hela Sverige. Vilken möjlighet till utmaningar och utveckling!”

Yvonne Rock, augusti 2016

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.