Yvonne Rock bor i Stockholm och har arbetat de senaste 40 åren inom kulturlivet i Sverige. Yvonne var en av grundarna till Västanå Teater i slutet på 70-talet och till Judiska Teatern i början på 90—talet. Hon var samordnare för Mångkulturåret ( 2006) och överlämnade  betänkandet ”Mångfald är framtiden” till Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. I Länsteatrarnas styrelse sitter hon sedan våren 2016. Vi bad Yvonne skriva några rader om sig själv.

”Idag är jag delägare i TYP Kulturkapital. Vi är en konsultbyrå som är med i processer att utveckla kulturen/ konsten och vi ger råd, stöd, strategier, praktiskt produktion till våra kunder. Vi ser att det finns en oförlöst potential i kulturens förhållande till samhället som vi vill frigöra. Vi ser att kulturen kan finnas ännu mer i fokus i dagens samhällsutveckling, och då krävs det också att vi odlar konsten. Kulturen är en förutsättning för tillväxt och utveckling. Konsten/ kulturen har en central roll för samhällsutvecklingen.

Att vara vice ordförande i Västanå Teater är otroligt stimulerande för mig. Jag är sommarvärmlänning och spenderar en hel del tid och energi där. Under de senaste åren har Västanå tagit steget att vidareutveckla sin verksamhet i flera riktningar, Berättarladan i Sunne , är under ombyggnad och hyser nu två scener och möjligheter för en året runt verksamhet. 2016  startade Unga Västanå, en helt ny barn och ungdomsverksamhet, som med stöd av Allmänna Arvsfonden kommer driva konstnärlig verksamhet för barn och unga i åldrarna 8-18 år i Västanås konstnärliga tradition. Ytterligare ett nytt ben i verksamheten är Västanå Folk Festival med konserter och seminarier.

Jag är djupt engagerad idag i olika kulturverksamheter, jag finns i olika styrelser, och verkar med stark passion för att stödja och finnas för unga konstnärer i utveckling.

Uppdraget i Länsteatrarna i Sverige känns otroligt stimulerande och spännande. En organisation som har medlemmar i stort sett över hela Sverige. Vilken möjlighet till utmaningar och utveckling!”

Yvonne Rock, augusti 2016

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.