Ny Verksamhetsledare för Länsteatrarna i Sverige

Det är med glädje som styrelsen för Länsteatrarna i Sverige nu kan meddela att Ylva Nordin tillträder som ny Verksamhetsledare i vår organisation from 15 maj.

Ylva kommer närmast från Kulturama konstnärliga utbildningar i Stockholm, där hon arbetat som Rektor och verksamhetschef. Ylva är både pedagogiskt utbildad och utbildad musikalartist.

Som verksamhetsledare kommer Ylva att arbeta nära Länsteatrarna i Sveriges ledning och styrelse, men också nära alla medlemsteatrar. Närmast utmanar en del insatser på Almedalsveckan och stundande dialogmöte och höstmöte i höst.

”Det känns oerhört glädjande att få anställa en så välrenommerad person som Ylva Nordin i ett läge av många utmaningar för kulturen och för den regionala kulturen i synnerhet.

Styrelsen har under några månader gjort allt för att verksamheten med vårmöten osv skall flyta på, men nu får vi en ny verksamhetsledare på plats som kan bistå oss i alla de uppdrag, arrangemang, uppvaktningar och möten som vi måste utföra i vårt uppdrag.” 

– säger Robert Uitto, Ordförande och VD.

”För mig känns det väldigt spännande att få börja arbeta som verksamhetsledare för Länsteatrarna. Det ska bli intressant att lära mig mer om alla Sveriges länsteatrar och jag känner mig hedrad över 

att framöver få föra länsteatrarnas talan tillsammans med styrelsen. Jag hoppas att jag kan bidra till att skapa de bästa förutsättningarna för det viktiga och kvalitativa arbete som görs på de regionala scenkonstinstitutionerna runtom i landet.” 

– säger Ylva Nordin, tillträdande Verksamhetsledare.

Ylva Nordin kommer i huvudsak finnas på plats på vårt kansli på Birger Jarlsgatan 39 i Stockholm.

Kontakt:  

Robert Uitto, Ordförande och VD, Länsteatrarna i Sverige.

Mobil: 070-962 73 64     E-post: robert.uitto@lansteatrarna.se

Ylva Nordin, tillträdande Verksamhetsledare

Mobil: 073-379 69 34     E-post: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 1 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 1 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.