Norrbottensteatern tillsätter en tillförordnad teaterchef

Styrelsen för Norrbottenteatern beslutade i dag vid sitt sammanträde att skjuta på tillsättningen av ny teaterchef efter Karin Enberg som lämnar teatern efter årsskiftet. Samtidigt tillförordnads en extern teaterchef som ska leda teatern till ny chef är utsedd.   

Som ny Tf teaterchef anställs Elisabeth Lax Luleå somi dag är divisionschef vid kultur och utbildning vid Norrbottens läns landsting. Hon lämnar sin anställning där och kommer att tjänstgöra som Tf teaterchef fram till halvårsskiftet 2017 då ny teaterchef senast ska vara på plats. Styrelsen har valt att lösa tillsättningen av ny teaterchef i två steg då denna plötsligt uppkomna situation att teatern står utan ledare vid årsskiftet,med att tillförordna en externt person.
-Elisabeth är en mycket kompetent person som har en lång erfarenhet från scen och ledarskap inom kultur och teaterbranschen, säger Lennart Thörnlund, teaterns ordförande i en kommentar till beslutet. Det andra steget med att rekrytera en ordinarie teaterchef inleds under första halvåret 2016.

För ytterligare information:

Lennart Thörnlund 070-6392401

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 1 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 1 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.