Projektledare Med Reventberg hälsar alla välkomna till det stora norrländska samarbetsprojektet Norrländsk Passion!

”Ett stort nyskapande teateräventyr – Norrländsk Passion – tar form under hösten och våren inför Kulturhuvudstadsåret Umeå2014!

Norrländsk Passion är en bred, humoristisk samtidsbild av människor, livsöden och aktuella samhällsfrågor sprungna ur vår del av Sverige. Med teater, dans, musik och projektioner skapas en stark visuell och poetisk föreställning som kommer att bli något utöver det vanliga.

Regissören och dramatikern Olle Törnqvist har tagit på sig uppdraget att sammanställa och iscensätta detta djärva projekt.

De fyra länsteatrarna; Norrbottensteatern, Västerbottensteatern, Scenkonstbolaget – Teater Västernorrland, Estrad Norr, Jämtland samt Giron Sámi Teáhter som samarbetar för att under maj och juni 2014 först ha premiär i Umeå och därefter turnera i hela Norrland.

Tre unga dramatiker, med rötter i Norrland, har skrivit tre nya pjäser till våra länsteatrar: Camilla Blomqvist för Norrbottensteatern: Tvåhundratusen watt, Gustav Tegby för Västerbottensteatern: Vi besvarar ditt samtal så snart vi kan och Therese Söderberg för Scenkonstbolaget: Rykten på bygden. Dessa tre pjäser utgör grunden i Norrländsk Passion därtill bidrar Giron Sámi Teáhter med en orkester och från Estrad Norr i Östersund kommer Teater Barda med delar ur dansföreställningen De sociala kongresserna. Som om inte detta var nog, vill vi även att lokala körer ska medverka i föreställningen!

Norrländsk Passion som är den största teaterproduktionen under Kulturhuvudstadsåret, har premiär i Umeå 3 maj 2014 och spelar därefter på turné: Örnsköldsvik, Sundsvall, Östersund, Lycksele, Gällivare, Kiruna, Luleå och Skellefteå.”

Skellefteå september 2013

Med Reventberg
Projektledare för Norrländsk Passion

Löpande info om Norrländsk Passion på denna länk

Bilden överst: Med Reventberg, foto Yvonne Rittvall.

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet är sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på XXX Stockholm, Adress. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer även få tillfälle av att byta erfarenheter mellan varandra.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 21 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 4 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 4 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.