Projektledare Med Reventberg hälsar alla välkomna till det stora norrländska samarbetsprojektet Norrländsk Passion!

”Ett stort nyskapande teateräventyr – Norrländsk Passion – tar form under hösten och våren inför Kulturhuvudstadsåret Umeå2014!

Norrländsk Passion är en bred, humoristisk samtidsbild av människor, livsöden och aktuella samhällsfrågor sprungna ur vår del av Sverige. Med teater, dans, musik och projektioner skapas en stark visuell och poetisk föreställning som kommer att bli något utöver det vanliga.

Regissören och dramatikern Olle Törnqvist har tagit på sig uppdraget att sammanställa och iscensätta detta djärva projekt.

De fyra länsteatrarna; Norrbottensteatern, Västerbottensteatern, Scenkonstbolaget – Teater Västernorrland, Estrad Norr, Jämtland samt Giron Sámi Teáhter som samarbetar för att under maj och juni 2014 först ha premiär i Umeå och därefter turnera i hela Norrland.

Tre unga dramatiker, med rötter i Norrland, har skrivit tre nya pjäser till våra länsteatrar: Camilla Blomqvist för Norrbottensteatern: Tvåhundratusen watt, Gustav Tegby för Västerbottensteatern: Vi besvarar ditt samtal så snart vi kan och Therese Söderberg för Scenkonstbolaget: Rykten på bygden. Dessa tre pjäser utgör grunden i Norrländsk Passion därtill bidrar Giron Sámi Teáhter med en orkester och från Estrad Norr i Östersund kommer Teater Barda med delar ur dansföreställningen De sociala kongresserna. Som om inte detta var nog, vill vi även att lokala körer ska medverka i föreställningen!

Norrländsk Passion som är den största teaterproduktionen under Kulturhuvudstadsåret, har premiär i Umeå 3 maj 2014 och spelar därefter på turné: Örnsköldsvik, Sundsvall, Östersund, Lycksele, Gällivare, Kiruna, Luleå och Skellefteå.”

Skellefteå september 2013

Med Reventberg
Projektledare för Norrländsk Passion

Löpande info om Norrländsk Passion på denna länk

Bilden överst: Med Reventberg, foto Yvonne Rittvall.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.