För andra året i rad tilldelas Norrdans ett pris från Svenska Teaterkritikers förening – den här gången i kategorin Barn- och ungapris 2021 för föreställningen Pianofavoriter med Norrdans.

Vi är så stolta och ödmjuka inför detta pris, säger Martin Forsberg, konstnärlig ledare.

”Lekfullheten vet inga gränser när sju dansare släpper loss till den klassiska musikens allra mest välbekanta hits. I Martin Forsbergs koreografi blir dansarna till en organism som hålls samman av händer, blir en dansklass med pianisten som översteprästinna, till mjukt böljande svärmar och fingertoppsdansare. Till och med väggarna dansar när pianisten spelar av dem deras scenografiska volanger.

Så formulerar Svenska Teaterkritikers förening motiveringen för 2021 års Barn- och ungapris.

Martin Forsberg, foto privat.

Martin Forsberg som är konstnärlig ledare för Norrdans och har koreograferat verket är glad och överraskad över priset.

– Vi är så glada, stolta och ödmjuka! Detta är en ljuv smekning i en frustrerande tid. Styrkan i Pianofavoriter med Norrdans är ensemblens vilja att nå sin publik, att välta över scenkanten, säger Martin Forsberg.

Förra året tilldelades Norrdans Svenska Teaterkritikers danspris för hur kompaniet bland annat arbetat innovativt under pandemin.

Läs mer om Norrdans här.

Bilden: Norrdans, Pianofavoriter, foto Lia Jacobi.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.