Norrdans välkomnas som ny medlem i medlemsorganisationen Länsteatrarna i Sverige.

– Länsteatrarna i Sverige har nu 20 institutioner som medlemmar och vi är glada över att dansen tar plats och görs mer synlig i vår organisation. Dansen som konstform får större utrymme hos våra medlemmar och inom hela scenkonstområdet vilken är en glädjande utveckling, säger Åsa Kratz, ordförande i Länsteatrarna i Sverige.

Norrdans, Sju gånger sju, foto Bengt Wanselius

Norrdans, Sju gånger sju, foto Bengt Wanselius

Detta innebär att Scenkonst Västernorrland får ett utökat medlemskap i Länsteatrarna i Sverige. Teater Västernorrland är sedan länge medlem i Länsteatrarna i Sverige och nu blir även Norrdans det. Scenkonst Västernorrland AB består av Norrdans, Teater Västernorrland, Nordiska Kammarorkestern samt Dans Västernorrland, Film Västernorrland och Musik Västernorrland.

– Vi är ett bolag, alla delar finns under en och samma hatt. Det finns ett mycket utvecklat samarbete mellan de olika delarna och det är naturligt att man ingår i samma intresseorganisation, säger Lena Näslund (s) ordförande i Scenkonst Västernorrland.

– Det är fantastiskt att dansen får ta plats i nätverket, säger Mira Helenius Martinsson, danschef på Norrdans. – Jag ser framemot alla diskussioner om just dansens närvaro i de olika länsteatrarna. Sedan vill jag ju vara med där det händer, påverka utvecklingen, dela med mig av våra goda exempel och lära av andras framgångssagor.

Länsteatrarna i Sverige driver den regionala scenkonstens intressen. Här möts kulturpolitiker, förtroendevalda, scenkonstchefer och konstnärliga ledare för dialog, erfarenhetsutbyte och utveckling. Länsteatrarna i Sverige arbetar för att stärka den professionella scenkonsten i hela Sverige och erbjuder en samlad nationell plattform för den regionala scenkonsten. Länsteatrarna i Sveriges medlemmar skapar förutsättningar för möten mellan människor och bidrar till konstnärlig utveckling där de verkar.

Medlemmar i Länsteatrarna i Sverige är Byteatern, Dalateatern, Estrad Norr, Folkteatern i Gävleborg, Folkteatern i Göteborg, Giron sámi teáhter, Länsteatern på Gotland, Norrbottensteatern/Ung Scen Norr, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Regionteater Väst, Scenkonst Sörmland, Smålands Musik & Teater, Teater Halland, Scenkonst Västernorrland/Teater Västernorrland/Norrdans, Västanå Teater, Västerbottensteatern, Västmanlands Teater, Örebro Länsteater och Östgötateatern/ung scen/öst.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.