Dansarna på Norrdans får under arbetstid möjlighet att utveckla sin konstnärliga praktik. Det är inte speciellt vanligt i dansvärlden, men något som Norrdans konstnärlige ledare Martin Forsberg tycker är viktigt.

– Kroppsliga praktiker är i ständig utveckling i vår samtid. Genom dansarnas egna utforskande stärker vi det kollektiva konstnärskapet, säger Martin Forsberg.

Två timmar i veckan får dansarna på Norrdans arbeta med sina egna konstnärliga intressen för att på det sättet utvecklas. Två gånger om året delar de med sig av resultatet inför varandra och för inbjudna gäster. Nytt för i år är att dansarna även åker ut till arbetsplatser, skolor och andra institutioner för att visa och dela med sig av sina praktiker.

Jonathan Starr. Foto privat.

– Det är fantastiskt att kunna arbeta med sin konstnärliga praktik i samma byggnad där så många andra fantastiska danskonstnärer arbetar med samma sak samtidigt! Det finns så mycket kunskap och erfarenhet i den här byggnaden, och det är inspirerande och ett sådant privilegium att få ta del av alla konstnärliga processer, säger Jonathan Starr, en av Norrdans dansare.

Jonathan började sin tid på Norrdans som praktikant men är sedan två säsonger tillbaka en del av den fasta ensemblen. Han har därmed kunnat jobba med sin konstnärliga praktik under en längre tid.

– Mina metoder förändras hela tiden, att ha den här tiden påverkar mitt konstnärskap så mycket. Att vara i en liten stad och arbeta med ett litet team innebär att det är lätt att gå vilse i den bubblan, men genom att utveckla vår egen praktik och vårt konstnärskap kan vi hålla oss fräscha och inspirerade i resten av vårt arbete, säger Jonathan Starr.

Text: Jerker Ullerstam, Norrdans

Läs mer om Norrdans här.

Bilden överst: Norrdans, The Dawn Chorus. Foto Lia Jacobi.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.