Dramatikern Anders Duus har skrivit Mår i stort sett bra utifrån en folkhälsoundersökning bland ungdomar i Sörmlands län. Resultat från undersökningen ger en bild av ungas livsvillkor och blir en verklighetsnära grund för att kommentera samhället som det ser ut för ungdomar just här och nu. Samtliga elever i åk 7 till 9 i Eskilstuna kommun kommer att se Mår i stort sett bra under hösten 2014.

Mår i stort sett bra, höstens föreställning för högstadiet i Sörmland, är teater som har sin upprinnelse i faktisk statistik och som leker med föreläsningens form. Men vad som börjar som en strikt redovisning får snart ett eget liv. Mår i stort sett bra tar upp ämnen som konkurrens, avundsjuka, orättvisor och socioekonomiska förutsättningar. I botten finns en inte helt okomplicerad kärlekshistoria. Pjäsen handlar om Anton och Irma och något som kanske är kärlek, eller tävling, eller avundsjuka – eller alltihop på en gång. Det handlar om att bli ihop med någon som kommer från en annan del av staden, om att börja se orättvisorna i sin egen vardag. Räcker det att gilla varandra? Är det skillnad om man växer upp i en kärnfamilj och bor i ett ”fint” område eller om man har en arbetslös mamma, en frånvarande pappa och bor i en ”sämre” del av staden? Hur kan relationer påverkas när man har väldigt olika förutsättningar? Har man alltid samma möjligheter att göra det man vill?

I föreställning förekommer också interaktiva inslag, som skall få publiken att tänka kring sin egen vardag och platsen där man bor.

Mår i stort sett bra är skriven av dramatikern Anders Duus som är bosatt i länet sedan ett par år tillbaka och har fått uppdraget att skildra den sörmländska verkligheten här och nu. För regin svarar Maja Salomonsson. På scenen står Ingela Schale Berghagen, Linda Kunze och Måns Clausen tillsammans musikerna Camilla Arvidsson – violin, Ida Lindberg – klaviatur/sång och Nils-Åke Pettersson – klarinett.

Samtliga elever i åk 7 till 9 i Eskilstuna kommun kommer att se Mår i stort sett bra under hösten. För övriga skolor kan föreställningen väljas på vanligt sätt. Den kommer också att spelas offentligt.

Mer om Mår i stort sett bra

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.