Dramatikern Anders Duus har skrivit Mår i stort sett bra utifrån en folkhälsoundersökning bland ungdomar i Sörmlands län. Resultat från undersökningen ger en bild av ungas livsvillkor och blir en verklighetsnära grund för att kommentera samhället som det ser ut för ungdomar just här och nu. Samtliga elever i åk 7 till 9 i Eskilstuna kommun kommer att se Mår i stort sett bra under hösten 2014.

Mår i stort sett bra, höstens föreställning för högstadiet i Sörmland, är teater som har sin upprinnelse i faktisk statistik och som leker med föreläsningens form. Men vad som börjar som en strikt redovisning får snart ett eget liv. Mår i stort sett bra tar upp ämnen som konkurrens, avundsjuka, orättvisor och socioekonomiska förutsättningar. I botten finns en inte helt okomplicerad kärlekshistoria. Pjäsen handlar om Anton och Irma och något som kanske är kärlek, eller tävling, eller avundsjuka – eller alltihop på en gång. Det handlar om att bli ihop med någon som kommer från en annan del av staden, om att börja se orättvisorna i sin egen vardag. Räcker det att gilla varandra? Är det skillnad om man växer upp i en kärnfamilj och bor i ett ”fint” område eller om man har en arbetslös mamma, en frånvarande pappa och bor i en ”sämre” del av staden? Hur kan relationer påverkas när man har väldigt olika förutsättningar? Har man alltid samma möjligheter att göra det man vill?

I föreställning förekommer också interaktiva inslag, som skall få publiken att tänka kring sin egen vardag och platsen där man bor.

Mår i stort sett bra är skriven av dramatikern Anders Duus som är bosatt i länet sedan ett par år tillbaka och har fått uppdraget att skildra den sörmländska verkligheten här och nu. För regin svarar Maja Salomonsson. På scenen står Ingela Schale Berghagen, Linda Kunze och Måns Clausen tillsammans musikerna Camilla Arvidsson – violin, Ida Lindberg – klaviatur/sång och Nils-Åke Pettersson – klarinett.

Samtliga elever i åk 7 till 9 i Eskilstuna kommun kommer att se Mår i stort sett bra under hösten. För övriga skolor kan föreställningen väljas på vanligt sätt. Den kommer också att spelas offentligt.

Mer om Mår i stort sett bra

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.