Lars Melin, konstnärlig ledare för teaterdelen på Regionteater Väst, är på plats i Uddevalla. Lars har tidigare sagt att Regionteater Väst är en teater som han har velat till länge.

Fast helt ny här är han inte. Han har regisserat flera pjäser tidigare och har då hunnit lära känna teatern och personalen.

– Det här är en väldigt förlåtande arbetsplats. Jag känner mig inte rädd för att göra fel utan det finns utrymme att göra misstag. Det tycker jag är viktigt för konsten. För att skapa bra konst måste man våga släppa prestigen. Det finns ett gott självförtroende i det här huset. Visst kommer jag som konstnärlig ledare att sätta min personliga prägel på teatern men styrkan finns här redan. Den ska jag se till att ta vara på.

Han ser fram emot att representera teatern på Bibu i maj där bland annat Troll i utkanten av samhället är uttagen att spela.

– Det visar vilken bra kvalité det är här på Regionteater Väst. Vi känner vårt uppdrag – vi ska göra utmanande scenkonst för en ung publik.

Det är, förutom det goda arbetslaget, just uppdraget som gör Regionteater Väst till Lars drömjobb.

-Konsten behöver få vara fri för att kunna ta ut svängarna. Barn – och ungascenen ska var en kommersiell frizon där vi kan behandla de viktigaste ämnena, en zon där konsten får lov vara friare. I den zonen trivs jag. Ja, jag har hittat hem nu.

Regionteater Väst

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer också att prata om styrelsearbete i en länsteater.

Den 18 augusti har vi bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 7 juli, annars debiteras hela anmälningsavgiften.