Idag den 16 november kom beskedet från regeringen att allmänna sammankomster begränsas till åtta personer. Beslutet ska gälla i fyra veckor från den 24 november, men kan förlängas över jul och nyår.

Här kommenterar Länsteatrarnas ordförande Robert Uitto och verksamhetsledare Michael Johansson beslutet:

-”Det är ett väldigt tråkigt besked för landets länsteatrar. Men vi anser självklart att det är av yttersta vikt att vi följer regeringens beslut och de allmänna råden från FHM. Det krävs gemensamma uppoffringar för att vi ska kunna ta oss igenom den här krisen tillsammans. Men det är likaså viktigt i den här prekära situationen att länsteatrarna och den regionala kulturen får möjlighet till ekonomisk kompensation för att kunna starta upp sina verksamheter igen när regeringen och FHM anser att det är möjligt.”

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.