Idag den 16 november kom beskedet från regeringen att allmänna sammankomster begränsas till åtta personer. Beslutet ska gälla i fyra veckor från den 24 november, men kan förlängas över jul och nyår.

Här kommenterar Länsteatrarnas ordförande Robert Uitto och verksamhetsledare Michael Johansson beslutet:

-”Det är ett väldigt tråkigt besked för landets länsteatrar. Men vi anser självklart att det är av yttersta vikt att vi följer regeringens beslut och de allmänna råden från FHM. Det krävs gemensamma uppoffringar för att vi ska kunna ta oss igenom den här krisen tillsammans. Men det är likaså viktigt i den här prekära situationen att länsteatrarna och den regionala kulturen får möjlighet till ekonomisk kompensation för att kunna starta upp sina verksamheter igen när regeringen och FHM anser att det är möjligt.”

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.