Vi söker dig som vill leda det dagliga arbetet för att förverkliga Länsteatrarna i Sveriges strategier och visioner och arbeta aktivt för att genomföra Länsteatrarna i Sveriges projekt och nätverksbyggande, med aktörer inom konst- och kulturområdet, både nationellt och regionalt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom kultursektorn med särskilt intresse för regional kultur och scenkonst och att du har erfarenhet från arbete i medlems- och eller politiskt styrda organisationer. Ett stort intresse för kulturpolitik ser vi också som meriterande.

Låter det här som en tjänst för dig? Läs mer här nedan och ansök senast den 16 december 2022.

Länsteatrarna i Sverige är den nationella organisationen för regional scenkonst i Sverige. Länsteatrarna i Sverige driver den regionala scenkonstens intressen och skapar mötesplatser för dialog, erfarenhetsutbyte och utveckling. Vi driver medlemsfrågor och samverkar regionalt, nationellt och internationellt. Basen i vårt arbete är en väl fungerande samverkan mellan förtroendevalda i våra institutioners styrelser och dess ledning. Med våra 21 medlemsteatrar är vi tillsammans den största aktören inom den regionala scenkonsten i Sverige.

Som verksamhetsledare leder du det dagliga arbetet för att förverkliga Länsteatrarna i Sveriges strategier och visioner.

Kvalifikationer:

 • Det löpande arbetet lägger du upp själv och det kräver att du är självgående i stora delar. Även om verksamhetens ramar läggs upp av medlemmar och styrelse bör du vara initiativrik och drivande.
 • God samarbetsförmåga med ordförande och styrelse ser vi som viktigt. Det är de fastlagda visionerna och styrdokumenten som ledsagar verksamhetsledaren i arbetet, tillsammans med ordförande och styrelse – allt för den regionala scenkonstens och medlemmarnas bästa.

Arbetsbeskrivning:

 • Du fungerar som den trygga länken mellan styrelsen och medlemmarna runt om i landet. Verksamhetsledaren representerar tillsammans med ordföranden organisationen på ett positivt och konstruktivt sätt för att nå ut till scenkonstinstitutioner, politiker, beslutsfattare och allmänhet.
 • Verksamhetsledarens främsta uppgift är att verka för medlemmarnas bästa.
 • Verksamhetsledaren arbetar aktivt för att genomföra Länsteatrarna i Sveriges projekt och nätverksbyggande, med aktörer inom konst- och kulturområdet nationellt och regionalt. Verksamhetsledaren ska också stärka Länsteatrarna i Sverige internt och externt genom att bedriva omvärldsbevakning inom Länsteatrarnas intresseområden.
 • Verksamhetsledaren har tillsammans med styrelsen det övergripande ansvaret för Länsteatrarna i Sveriges verksamhet, ekonomi, projekt, samt formulerar verksamhetsplan och budgetunderlag.

Vad kan vi erbjuda dig? 
Vi erbjuder en sex månaders provanställning med avsikt att övergå till en tillsvidareanställning. Kollektivavtal finnes. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:
Skicka ansökan till robert.uitto@lansteatrarna.se senast 16 december 2022.

För mer information är du välkommen att kontakta:
Robert Uitto, ordförande och vd för Länsteatrarna i Sverige
0 70-962 73 64
robert.uitto@lansteatrarna.se

Mia Ringblom Hjertner, styrelseledamot Länsteatrarna i Sverige och teaterchef Oktoberteatern
070-627 28 79
mia@oktoberteatern.se

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


  Jag vill äta middag 15 november

  Jag vill äta lunch 16 november

  Jag vill äta middag 16 november

  Jag vill äta lunch 17 november  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.