Vi söker dig som vill leda det dagliga arbetet för att förverkliga Länsteatrarna i Sveriges strategier och visioner och arbeta aktivt för att genomföra Länsteatrarna i Sveriges projekt och nätverksbyggande, med aktörer inom konst- och kulturområdet, både nationellt och regionalt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom kultursektorn med särskilt intresse för regional kultur och scenkonst och att du har erfarenhet från arbete i medlems- och eller politiskt styrda organisationer. Ett stort intresse för kulturpolitik ser vi också som meriterande.

Låter det här som en tjänst för dig? Läs mer här nedan och ansök senast den 16 december 2022.

Länsteatrarna i Sverige är den nationella organisationen för regional scenkonst i Sverige. Länsteatrarna i Sverige driver den regionala scenkonstens intressen och skapar mötesplatser för dialog, erfarenhetsutbyte och utveckling. Vi driver medlemsfrågor och samverkar regionalt, nationellt och internationellt. Basen i vårt arbete är en väl fungerande samverkan mellan förtroendevalda i våra institutioners styrelser och dess ledning. Med våra 21 medlemsteatrar är vi tillsammans den största aktören inom den regionala scenkonsten i Sverige.

Som verksamhetsledare leder du det dagliga arbetet för att förverkliga Länsteatrarna i Sveriges strategier och visioner.

Kvalifikationer:

 • Det löpande arbetet lägger du upp själv och det kräver att du är självgående i stora delar. Även om verksamhetens ramar läggs upp av medlemmar och styrelse bör du vara initiativrik och drivande.
 • God samarbetsförmåga med ordförande och styrelse ser vi som viktigt. Det är de fastlagda visionerna och styrdokumenten som ledsagar verksamhetsledaren i arbetet, tillsammans med ordförande och styrelse – allt för den regionala scenkonstens och medlemmarnas bästa.

Arbetsbeskrivning:

 • Du fungerar som den trygga länken mellan styrelsen och medlemmarna runt om i landet. Verksamhetsledaren representerar tillsammans med ordföranden organisationen på ett positivt och konstruktivt sätt för att nå ut till scenkonstinstitutioner, politiker, beslutsfattare och allmänhet.
 • Verksamhetsledarens främsta uppgift är att verka för medlemmarnas bästa.
 • Verksamhetsledaren arbetar aktivt för att genomföra Länsteatrarna i Sveriges projekt och nätverksbyggande, med aktörer inom konst- och kulturområdet nationellt och regionalt. Verksamhetsledaren ska också stärka Länsteatrarna i Sverige internt och externt genom att bedriva omvärldsbevakning inom Länsteatrarnas intresseområden.
 • Verksamhetsledaren har tillsammans med styrelsen det övergripande ansvaret för Länsteatrarna i Sveriges verksamhet, ekonomi, projekt, samt formulerar verksamhetsplan och budgetunderlag.

Vad kan vi erbjuda dig? 
Vi erbjuder en sex månaders provanställning med avsikt att övergå till en tillsvidareanställning. Kollektivavtal finnes. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:
Skicka ansökan till robert.uitto@lansteatrarna.se senast 16 december 2022.

För mer information är du välkommen att kontakta:
Robert Uitto, ordförande och vd för Länsteatrarna i Sverige
0 70-962 73 64
robert.uitto@lansteatrarna.se

Mia Ringblom Hjertner, styrelseledamot Länsteatrarna i Sverige och teaterchef Oktoberteatern
070-627 28 79
mia@oktoberteatern.se

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.