Vi söker dig som vill leda det dagliga arbetet för att förverkliga Länsteatrarna i Sveriges strategier och visioner och arbeta aktivt för att genomföra Länsteatrarna i Sveriges projekt och nätverksbyggande, med aktörer inom konst- och kulturområdet, både nationellt och regionalt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom kultursektorn med särskilt intresse för regional kultur och scenkonst och att du har erfarenhet från arbete i medlems- och eller politiskt styrda organisationer. Ett stort intresse för kulturpolitik ser vi också som meriterande.

Låter det här som en tjänst för dig? Läs mer här nedan och ansök senast den 16 december 2022.

Länsteatrarna i Sverige är den nationella organisationen för regional scenkonst i Sverige. Länsteatrarna i Sverige driver den regionala scenkonstens intressen och skapar mötesplatser för dialog, erfarenhetsutbyte och utveckling. Vi driver medlemsfrågor och samverkar regionalt, nationellt och internationellt. Basen i vårt arbete är en väl fungerande samverkan mellan förtroendevalda i våra institutioners styrelser och dess ledning. Med våra 21 medlemsteatrar är vi tillsammans den största aktören inom den regionala scenkonsten i Sverige.

Som verksamhetsledare leder du det dagliga arbetet för att förverkliga Länsteatrarna i Sveriges strategier och visioner.

Kvalifikationer:

 • Det löpande arbetet lägger du upp själv och det kräver att du är självgående i stora delar. Även om verksamhetens ramar läggs upp av medlemmar och styrelse bör du vara initiativrik och drivande.
 • God samarbetsförmåga med ordförande och styrelse ser vi som viktigt. Det är de fastlagda visionerna och styrdokumenten som ledsagar verksamhetsledaren i arbetet, tillsammans med ordförande och styrelse – allt för den regionala scenkonstens och medlemmarnas bästa.

Arbetsbeskrivning:

 • Du fungerar som den trygga länken mellan styrelsen och medlemmarna runt om i landet. Verksamhetsledaren representerar tillsammans med ordföranden organisationen på ett positivt och konstruktivt sätt för att nå ut till scenkonstinstitutioner, politiker, beslutsfattare och allmänhet.
 • Verksamhetsledarens främsta uppgift är att verka för medlemmarnas bästa.
 • Verksamhetsledaren arbetar aktivt för att genomföra Länsteatrarna i Sveriges projekt och nätverksbyggande, med aktörer inom konst- och kulturområdet nationellt och regionalt. Verksamhetsledaren ska också stärka Länsteatrarna i Sverige internt och externt genom att bedriva omvärldsbevakning inom Länsteatrarnas intresseområden.
 • Verksamhetsledaren har tillsammans med styrelsen det övergripande ansvaret för Länsteatrarna i Sveriges verksamhet, ekonomi, projekt, samt formulerar verksamhetsplan och budgetunderlag.

Vad kan vi erbjuda dig? 
Vi erbjuder en sex månaders provanställning med avsikt att övergå till en tillsvidareanställning. Kollektivavtal finnes. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:
Skicka ansökan till robert.uitto@lansteatrarna.se senast 16 december 2022.

För mer information är du välkommen att kontakta:
Robert Uitto, ordförande och vd för Länsteatrarna i Sverige
0 70-962 73 64
robert.uitto@lansteatrarna.se

Mia Ringblom Hjertner, styrelseledamot Länsteatrarna i Sverige och teaterchef Oktoberteatern
070-627 28 79
mia@oktoberteatern.se

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.