Estrad Norr har utsett regissören Karl Seldahl till ny konstnärlig ledare. Karl tillträder tjänsten redan den 1 maj. 

Karl Seldahl har en lång och bred konstnärlig utbildning – avslutad med 4-års högskoleutbildning på Dramatiska Institutets teaterregilinje. Han har frilansat som regissör på region- och länsteatrar på flera håll i landet samt varit konstnärlig ledare för frigruppen Teater Oberon i många år.

– Hans erfarenhet av barn- och ungdomsteater kommer att vara en stor tillgång för  Estrad Norr liksom hans engagemang för Jämtland/Härjedalen och de möjligheter, men även utmaningar, teatern möter i vår region, skriver Estrad Norr på sin hemsida.

– Vi ser att Karl Seldahl kommer att vara en inspirerande partner som kommer att bidra med nyfiken energi i starkt konstnärligt engagemang och önskar honom hjärtligt välkommen till Estrad Norr.

Många har mött Karl Seldahls konstnärskap i Dunderklumpen som sommarteater i Döda Fallet där han var regissör. Döda Fallet i Ragunda i Jämtland är en teaterarena med en vridläktare, ett före detta vattenfall i en idag torrlagd älvfåra med en fantastisk utsikt, där det spelas sommarteater.

Förordnandet som konstnärlig ledare löper på tre år. Under denna period kommer Karl Seldahl också att regissera en produktion.

Läs mer

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.