Estrad Norr har utsett regissören Karl Seldahl till ny konstnärlig ledare. Karl tillträder tjänsten redan den 1 maj. 

Karl Seldahl har en lång och bred konstnärlig utbildning – avslutad med 4-års högskoleutbildning på Dramatiska Institutets teaterregilinje. Han har frilansat som regissör på region- och länsteatrar på flera håll i landet samt varit konstnärlig ledare för frigruppen Teater Oberon i många år.

– Hans erfarenhet av barn- och ungdomsteater kommer att vara en stor tillgång för  Estrad Norr liksom hans engagemang för Jämtland/Härjedalen och de möjligheter, men även utmaningar, teatern möter i vår region, skriver Estrad Norr på sin hemsida.

– Vi ser att Karl Seldahl kommer att vara en inspirerande partner som kommer att bidra med nyfiken energi i starkt konstnärligt engagemang och önskar honom hjärtligt välkommen till Estrad Norr.

Många har mött Karl Seldahls konstnärskap i Dunderklumpen som sommarteater i Döda Fallet där han var regissör. Döda Fallet i Ragunda i Jämtland är en teaterarena med en vridläktare, ett före detta vattenfall i en idag torrlagd älvfåra med en fantastisk utsikt, där det spelas sommarteater.

Förordnandet som konstnärlig ledare löper på tre år. Under denna period kommer Karl Seldahl också att regissera en produktion.

Läs mer

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.