Regissören Kajsa Isakson blir en av flera nya konstnärliga ledare på Folkteatern i Gävle. Kajsa har varit har varit konstnärlig ledare för Teater Salieri samt knuten till Riksteatern, ung scen/öst, Radioteatern, Unga Klara och Stockholm Stadsteater. Hon regisserar just nu ”Släpp fångarne loss, det är vår!” som får premiär på Västmanlands teater den 14 mars.

– Jag vill bidra till att Folkteatern i Gävleborg fortsätter att vara en skarp spjutspets på den svenska teaterscenen. Modigt och nyfiket ska vi arbeta, ständigt med berättelsen i centrum, säger Kajsa Isaksson i ett pressmeddelande från Folkteatern.

Teaterchef Marcus Hellsten ligger bakom idén att ha flera konstnärliga ledare samtidigt på Folkteatern. Under våren kommer teatern fortsätta processen med att tillsätta de övriga konstnärliga ledarna.

– Folkteatern i Gävleborg har valt att undersöka en ny form av konstnärlig ledning för de kommande åren. Jag har höga förhoppningar om ett flerdelat konstnärligt ledarskap som Kajsa kommer att blir en del av, säger Marcus Hellsten.

Läs mer

Bilden ovan: Kajsa Isaksson, foto Martin Skoog

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.