OGILTIG FRÅNVARO är 2023 års musikresidens på Scenkonst Sörmland, av och med artisten och låtskrivaren Jenny Wilson. Jenny skriver i år musik baserat på sin kommunikation med de ungdomar som brukar kallas för hemmasittare. Vi tog kontakt med producenten Pontus Langendorf för att få veta lite mer!

Pontus Langendorf. Foto: Johan Bokström.

Hej Pontus! Kan du berätta lite om residenset, vad går det ut på, hur kommer det sig att ni gör detta?
– OGITLIG FRÅNVARO är ett musikresidens som kretsar kring långvarig problematisk frånvaro från skolan. Under 2023 jobbar Scenkonst Sörmland med temat ”Nära och långt ifrån”. Utifrån den tematiken började jag fundera kring närvaro/frånvaro vilket var upprinnelsen till projektidén.
– Jenny Wilson har kommunicerat med en ung tjej som av olika anledningar väljer att inte vara i skolan, och baserat på deras kommunikation i kombination med Jennys egna efterforskningar har det blivit en EP med namnet ALPHABET OF ABSENCE. Musikresidensen på Scenkonst Sörmland syftar alltid mot en konstnärlig utveckling och ett nyskapande. För Jenny har det varit en ny erfarenhet att skriva utifrån en given tematik och baserat på någon annans erfarenheter. Musiken och texterna är både gripande och inspirerande och vi ser med stolthet fram emot att få dela med oss av arbetet som gjorts!

Hur och var kommer arbetet att redovisas?
– I tillägg till den nyskrivna musiken och texterna skapar animatören David Giese en musikvideo till varje låt. Med tanke på projektets tema kändes det naturligt att det skulle landa i ett uttryck som kan spridas digitalt. Videorna slutförs i detta nu och kommer släppas på YouTube i slutet på året. Jag har faktiskt inte sett något ännu, men Jenny och David har jobbat tillsammans tidigare och har haft tät kontakt under projektets gång så vi är spända och förväntansfulla på att få se det slutgiltiga resultatet.

Läs mer på Scenkonst Sörmlands hemsida.

Foto Jenny Wilson: David Möller.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.