Fyra danskompanier från fyra olika länder träffas genom nätverket Dancing Partners i Härnösand när Norrdans är värd för en midsommarvecka fylld av dans. Tillsammans dansar de Re(In)volve Härnösand som skapas specifikt för Härnösand.  

Norrdans har bjudit in sitt internationella dansnätverk till en midsommarvecka fylld med  dans i Härnösand. Och du är också välkommen!

Det internationella dansnätverket består av fyra kompanier från fyra olika länder. Initiativet kom ursprungligen från Company Chameleon (Manchester/England), Thomas Noone Dance (Barcelona/Spanien) och Norrdans. Sedan har även Spellbound Contemporary Ballet (Rom/Italien) tillkommit.

Veckan inleds med två gästspel av Thomas Noone Dance, solot As if I och kvartetten Perverso och följs av Norrdans premiär av  CLASH ”11” i koreografi av Viktor Konvalinka, dansare på Norrdans.

Firar midsommar med ett unikt verk
Som avslutning deltar samtliga kompanier med föreställningen Re(In)volve Härnösand, där alla dansare för första gången dansar sida vid sida på scenen, som en del av midsommarfirandet på Murberget Länsmuseet. Det ambitiösa verket utforskar frågan om identitet och skapas speciellt för Härnösand av Danielle Dietz, som har ett starkt lokalt engagemang. Verket skapas specifikt för Härnösand och kommer aldrig mer att kunna dansas igen.

Senare i höst möts alla kompanierna i Barcelona för att utforska den katalanska identiteten under ledning av koreografen Thomas Noone. Samma basmaterial som skapats i Sverige används, men de lokala omständigheterna och smaken får påverka utforskandet kring temat identitet. Resultatet kommer att visas i föreställningen Re(In)volve Barcelona. Läs mer här.

Norrdans, Odysseus, foto Bengt Wanselius

Norrdans inbjudna till Festspillene i Nord-Norge med Odysseus
Efter midsommar åker kompaniet Norrdans direkt till Harstad och Festspillene i Nord-Norge. Första gången de var på Festspillene var för två år sedan när Norrdans och den norske koreografen Jo Strömgren hade premiär på föreställningen Carmen. Denna gång åker kompaniet med föreställningen Odysseus av Lenka Vagnerová. Föreställningen gestaltar Odysseus hemresa från Troja, en resa som präglades av förlust och hjärtesorg men också av personlig utveckling och triumf. Läs mer här.

Norrdans, Carmen, foto Lia Jacobi

Norrdans

Bilden överst: Foto Lia Jacobi

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet är sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på XXX Stockholm, Adress. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer även få tillfälle av att byta erfarenheter mellan varandra.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 21 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 4 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 4 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.