Fyra danskompanier från fyra olika länder träffas genom nätverket Dancing Partners i Härnösand när Norrdans är värd för en midsommarvecka fylld av dans. Tillsammans dansar de Re(In)volve Härnösand som skapas specifikt för Härnösand.  

Norrdans har bjudit in sitt internationella dansnätverk till en midsommarvecka fylld med  dans i Härnösand. Och du är också välkommen!

Det internationella dansnätverket består av fyra kompanier från fyra olika länder. Initiativet kom ursprungligen från Company Chameleon (Manchester/England), Thomas Noone Dance (Barcelona/Spanien) och Norrdans. Sedan har även Spellbound Contemporary Ballet (Rom/Italien) tillkommit.

Veckan inleds med två gästspel av Thomas Noone Dance, solot As if I och kvartetten Perverso och följs av Norrdans premiär av  CLASH ”11” i koreografi av Viktor Konvalinka, dansare på Norrdans.

Firar midsommar med ett unikt verk
Som avslutning deltar samtliga kompanier med föreställningen Re(In)volve Härnösand, där alla dansare för första gången dansar sida vid sida på scenen, som en del av midsommarfirandet på Murberget Länsmuseet. Det ambitiösa verket utforskar frågan om identitet och skapas speciellt för Härnösand av Danielle Dietz, som har ett starkt lokalt engagemang. Verket skapas specifikt för Härnösand och kommer aldrig mer att kunna dansas igen.

Senare i höst möts alla kompanierna i Barcelona för att utforska den katalanska identiteten under ledning av koreografen Thomas Noone. Samma basmaterial som skapats i Sverige används, men de lokala omständigheterna och smaken får påverka utforskandet kring temat identitet. Resultatet kommer att visas i föreställningen Re(In)volve Barcelona. Läs mer här.

Norrdans, Odysseus, foto Bengt Wanselius

Norrdans inbjudna till Festspillene i Nord-Norge med Odysseus
Efter midsommar åker kompaniet Norrdans direkt till Harstad och Festspillene i Nord-Norge. Första gången de var på Festspillene var för två år sedan när Norrdans och den norske koreografen Jo Strömgren hade premiär på föreställningen Carmen. Denna gång åker kompaniet med föreställningen Odysseus av Lenka Vagnerová. Föreställningen gestaltar Odysseus hemresa från Troja, en resa som präglades av förlust och hjärtesorg men också av personlig utveckling och triumf. Läs mer här.

Norrdans, Carmen, foto Lia Jacobi

Norrdans

Bilden överst: Foto Lia Jacobi

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.