Östgötateatern samarbetar med Research, Arts and Technology for Society (RATS) i en treårig satsning på digital utveckling. EXIL – fria poeter på flykt laddas ner som en app och tar dig med på poetiska vandringar i Norrköping, Kista och på Stockholms universitet.

Östgötateatern är inne på andra året i en treårig satsning på digital utveckling som har som mål att skapa och utveckla nya mötesplatser och nätverk för teaterlivet i Östergötland.  2016 ligger fokus på publikens roll genom interaktivitet och mobilitet i stadsmiljö. EXIL – fria poeter på flykt är producerat av Östgötateatern och RATS Teater (Research, Arts and Technology for Society) vid Stockholms universitet, med stöd av Statens kulturråd. RATS Teater gör konstnärliga produktioner som involverar forskning, teknik och samhälle och är sedan i år en forskningsscen vid Stockholms universitet.

Appen och vandringsdramat EXIL – fria poeter på flykt låter oss möta exilpoeterna Nelly Sachs (Tyskland), Faraj Bayrakdar (Syrien) och Jila Mossaed (Iran).

– I projektet ”EXIL – fria poeter på flykt” vill vi med poesins kraft stödja det fria ordet. Vi vill finnas på platser där vi inte förväntar oss reflektion kring existentiella och politiska frågor som främlingskap, tillhörighet och plats, säger Rebecca Forsberg, konstnärlig ledare för RATS Teater och EXILs regissör.

Efter varje dikt får publiken svara på frågor om hem, gräns och rötter. Vad betyder hem för dig? Var går dina gränser? Vad drömmer du om? Åskådarna kan skriva ner sina reflektioner på en blogg i appen.

Hur man gör? Ladda ner appen EXIL gratis på AppStore eller Google Play. Ta med egna hörlurar. Följ instruktionerna i appen och vandringen kan börja!

Läs mer här

Östgötateatern

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.