Mattias Lech är regissör och skådespelare. Lisen Ellard är dansare, koreograf och radiojournalist. Tillsammans har skapat föreställningen Döden på residens hos Ung Scen Norr: koncept, regi, koreografi, manus, ljus och scenografi. Döden är en deltagarbaserad teaterföreställning, där publiken iförda hörlurar ges möjlighet att genom rörelse, tillsammans utforska och reflektera över frågor om tid, förändring, avsked, alltings ändlighet och det som ingen vet något om. Döden spelas på skolturné i Norrbotten hösten 2017, för åk 8-9 samt gymnasiet.

Hallå där …
Mattias Lech och Lisen Ellard som skapat Döden på residens hos Ung Scen Norr.

Vad är Döden?
Döden i sig är ju något vi inte vet något om, men i det här verket kan vi för en stund stanna upp och reflektera kring det som är ofrånkomligt. Här får tankar och känslor ta plats genom rörelser i rummet tillsammans med de andra deltagarna.

Hur uppkom idén?
Temat är något som vi båda länge velat djupdyka i. Själva formen kom fram genom mängder av research, prat, bollande av ideér och bådas intresse för deltagarbaserade verk där du som besökare är aktiv i teaterupplevelsen.

Vad hoppas ni att deltagarna bär med sig?
Vi lägger oss inte i deltagarnas upplevelse. Vi gör ett verk som vi själva tycker är intressant, viktigt och tilltalande. Vad det sedan ger besökarna är naturligtvis intressant att höra i efterhand men inte något vi utgår ifrån i vårt arbete med föreställningen.

Foto Marcus Hagman

Läs en recension Norrbottens-Kuriren här.

Se en trailer om Döden här:

Döden
Premiär: 29 september i Boden
Offentliga föreställningar i Luleå 23-24/11, 28-30/11, boka biljett via Norrbottensteatern.se
Koncept, regi, koreografi, manus, ljus, scenografi: Mattias Lech, Lisen Ellard
Medverkande: Nora Bredefeldt, Jonas Hellman-Driessen
Teknik: Christian Lidman
Musik/ljuddesign:ElizeArvefjord
Konstnärlig ledare: Christine Hemdal
Producent: Anneli Hanno
Dramapedagoger: Mervi Jaako och Ylva Schönfeldt
Grafisk design: Elin Nilsson
Foto: Marcus Hagman
Film: Martin Åhlin
Ljudmixning: Marcus J Garbom

Läs mer om Ung Scen Norr.

Bilden överst: Lisen Ellard och Mattias Lech, foto Marcus Hagman

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.