Mattias Lech är regissör och skådespelare. Lisen Ellard är dansare, koreograf och radiojournalist. Tillsammans har skapat föreställningen Döden på residens hos Ung Scen Norr: koncept, regi, koreografi, manus, ljus och scenografi. Döden är en deltagarbaserad teaterföreställning, där publiken iförda hörlurar ges möjlighet att genom rörelse, tillsammans utforska och reflektera över frågor om tid, förändring, avsked, alltings ändlighet och det som ingen vet något om. Döden spelas på skolturné i Norrbotten hösten 2017, för åk 8-9 samt gymnasiet.

Hallå där …
Mattias Lech och Lisen Ellard som skapat Döden på residens hos Ung Scen Norr.

Vad är Döden?
Döden i sig är ju något vi inte vet något om, men i det här verket kan vi för en stund stanna upp och reflektera kring det som är ofrånkomligt. Här får tankar och känslor ta plats genom rörelser i rummet tillsammans med de andra deltagarna.

Hur uppkom idén?
Temat är något som vi båda länge velat djupdyka i. Själva formen kom fram genom mängder av research, prat, bollande av ideér och bådas intresse för deltagarbaserade verk där du som besökare är aktiv i teaterupplevelsen.

Vad hoppas ni att deltagarna bär med sig?
Vi lägger oss inte i deltagarnas upplevelse. Vi gör ett verk som vi själva tycker är intressant, viktigt och tilltalande. Vad det sedan ger besökarna är naturligtvis intressant att höra i efterhand men inte något vi utgår ifrån i vårt arbete med föreställningen.

Foto Marcus Hagman

Läs en recension Norrbottens-Kuriren här.

Se en trailer om Döden här:

Döden
Premiär: 29 september i Boden
Offentliga föreställningar i Luleå 23-24/11, 28-30/11, boka biljett via Norrbottensteatern.se
Koncept, regi, koreografi, manus, ljus, scenografi: Mattias Lech, Lisen Ellard
Medverkande: Nora Bredefeldt, Jonas Hellman-Driessen
Teknik: Christian Lidman
Musik/ljuddesign:ElizeArvefjord
Konstnärlig ledare: Christine Hemdal
Producent: Anneli Hanno
Dramapedagoger: Mervi Jaako och Ylva Schönfeldt
Grafisk design: Elin Nilsson
Foto: Marcus Hagman
Film: Martin Åhlin
Ljudmixning: Marcus J Garbom

Läs mer om Ung Scen Norr.

Bilden överst: Lisen Ellard och Mattias Lech, foto Marcus Hagman

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.