Mattias Lech är regissör och skådespelare. Lisen Ellard är dansare, koreograf och radiojournalist. Tillsammans har skapat föreställningen Döden på residens hos Ung Scen Norr: koncept, regi, koreografi, manus, ljus och scenografi. Döden är en deltagarbaserad teaterföreställning, där publiken iförda hörlurar ges möjlighet att genom rörelse, tillsammans utforska och reflektera över frågor om tid, förändring, avsked, alltings ändlighet och det som ingen vet något om. Döden spelas på skolturné i Norrbotten hösten 2017, för åk 8-9 samt gymnasiet.

Hallå där …
Mattias Lech och Lisen Ellard som skapat Döden på residens hos Ung Scen Norr.

Vad är Döden?
Döden i sig är ju något vi inte vet något om, men i det här verket kan vi för en stund stanna upp och reflektera kring det som är ofrånkomligt. Här får tankar och känslor ta plats genom rörelser i rummet tillsammans med de andra deltagarna.

Hur uppkom idén?
Temat är något som vi båda länge velat djupdyka i. Själva formen kom fram genom mängder av research, prat, bollande av ideér och bådas intresse för deltagarbaserade verk där du som besökare är aktiv i teaterupplevelsen.

Vad hoppas ni att deltagarna bär med sig?
Vi lägger oss inte i deltagarnas upplevelse. Vi gör ett verk som vi själva tycker är intressant, viktigt och tilltalande. Vad det sedan ger besökarna är naturligtvis intressant att höra i efterhand men inte något vi utgår ifrån i vårt arbete med föreställningen.

Foto Marcus Hagman

Läs en recension Norrbottens-Kuriren här.

Se en trailer om Döden här:

Döden
Premiär: 29 september i Boden
Offentliga föreställningar i Luleå 23-24/11, 28-30/11, boka biljett via Norrbottensteatern.se
Koncept, regi, koreografi, manus, ljus, scenografi: Mattias Lech, Lisen Ellard
Medverkande: Nora Bredefeldt, Jonas Hellman-Driessen
Teknik: Christian Lidman
Musik/ljuddesign:ElizeArvefjord
Konstnärlig ledare: Christine Hemdal
Producent: Anneli Hanno
Dramapedagoger: Mervi Jaako och Ylva Schönfeldt
Grafisk design: Elin Nilsson
Foto: Marcus Hagman
Film: Martin Åhlin
Ljudmixning: Marcus J Garbom

Läs mer om Ung Scen Norr.

Bilden överst: Lisen Ellard och Mattias Lech, foto Marcus Hagman

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer också att prata om styrelsearbete i en länsteater.

Den 18 augusti har vi bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 7 juli, annars debiteras hela anmälningsavgiften.