Mattias Lech är regissör och skådespelare. Lisen Ellard är dansare, koreograf och radiojournalist. Tillsammans har skapat föreställningen Döden på residens hos Ung Scen Norr: koncept, regi, koreografi, manus, ljus och scenografi. Döden är en deltagarbaserad teaterföreställning, där publiken iförda hörlurar ges möjlighet att genom rörelse, tillsammans utforska och reflektera över frågor om tid, förändring, avsked, alltings ändlighet och det som ingen vet något om. Döden spelas på skolturné i Norrbotten hösten 2017, för åk 8-9 samt gymnasiet.

Hallå där …
Mattias Lech och Lisen Ellard som skapat Döden på residens hos Ung Scen Norr.

Vad är Döden?
Döden i sig är ju något vi inte vet något om, men i det här verket kan vi för en stund stanna upp och reflektera kring det som är ofrånkomligt. Här får tankar och känslor ta plats genom rörelser i rummet tillsammans med de andra deltagarna.

Hur uppkom idén?
Temat är något som vi båda länge velat djupdyka i. Själva formen kom fram genom mängder av research, prat, bollande av ideér och bådas intresse för deltagarbaserade verk där du som besökare är aktiv i teaterupplevelsen.

Vad hoppas ni att deltagarna bär med sig?
Vi lägger oss inte i deltagarnas upplevelse. Vi gör ett verk som vi själva tycker är intressant, viktigt och tilltalande. Vad det sedan ger besökarna är naturligtvis intressant att höra i efterhand men inte något vi utgår ifrån i vårt arbete med föreställningen.

Foto Marcus Hagman

Läs en recension Norrbottens-Kuriren här.

Se en trailer om Döden här:

Döden
Premiär: 29 september i Boden
Offentliga föreställningar i Luleå 23-24/11, 28-30/11, boka biljett via Norrbottensteatern.se
Koncept, regi, koreografi, manus, ljus, scenografi: Mattias Lech, Lisen Ellard
Medverkande: Nora Bredefeldt, Jonas Hellman-Driessen
Teknik: Christian Lidman
Musik/ljuddesign:ElizeArvefjord
Konstnärlig ledare: Christine Hemdal
Producent: Anneli Hanno
Dramapedagoger: Mervi Jaako och Ylva Schönfeldt
Grafisk design: Elin Nilsson
Foto: Marcus Hagman
Film: Martin Åhlin
Ljudmixning: Marcus J Garbom

Läs mer om Ung Scen Norr.

Bilden överst: Lisen Ellard och Mattias Lech, foto Marcus Hagman

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.