Juryns urval till Bibu 2016 (18-21 maj i Helsingborg)  är 16 föreställningar som valts ut i konkurrens bland den scenkonst för barn och unga som produceras i hela Sverige. Juryn har haft 300 föreställningar att ta ställning till.

De länsteatrar som fått föreställningar utvalda är:

Regionteater Väst: Dansföreställningen Propreté samt Teaterföreställningen Troll i utkanten av samhället.

ung scen / öst: Föreställning Revolution.

Föreställningen Revolution på ung scen/öst. En modern saga om tre sammanflätade systrar. Foto Markus Gårder.

Föreställningen Revolution på ung scen/öst. En modern saga om tre sammanflätade systrar. Foto Markus Gårder.

Regionteatern Blekinge Kronoberg: Smålands mörker

Västmanlands Teater medverkar på Bibu 2016  med föreställningen Girls will make you blush! – ett samarbete med Unga Klara och Carrasco Dance Company.

Klicka dig gärna vidare via länkarna för att läsa juryns motivering.

Bibu 2016

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 1 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 1 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.