I mitten av november ställdes höstsäsongens föreställningar på Norrbottensteaters tre scener i Luleå in som en följd av pågående pandemi. Även föreställningar på turné och skolturné i länet drabbades. Men nu lackar det mot jul, och med karaktärer som Karl-Bertil och hans lillasyster, byrådirektör H.K Bergdahl, husan och Karl-Bertils ömma moder i huset, från den närapå slutsålda föreställning Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton ville Norrbottensteatern gärna skicka ut några innerliga julhälsningar till publiken digitalt, på Facebook och Instagram. Se en julhälsning här!

Anna Thurfjell, foto teatern

Anna Thurfjell, foto teatern

– Vi är väldigt glada över att vi hann spela in hälsningar från ensemblen i Karl-Bertil Jonssons julafton innan smittspridningsläget omöjliggjorde att vi ses på scenen. Det är några som har efterfrågat att vi ska livesända eller streama föreställningar från Norrbottensteatern men vi värnar om vår personal och kan inte genomföra föreställningar för digital sändning och samtidigt följa restriktionerna vad gäller fysiskt avstånd, säger Anna Thurfjell, marknads- och försäljningschef på Norrbottensteatern.

Förhoppningen är att kunna möta publiken igen i vår, med planerade föreställningar på teaterns scener och på turné.

– Vi hoppas kunna starta upp till våren och spela både i teaterhuset och på länsturné, live på scenen precis som de ska vara. Dock är vi beredda på att leva med restriktioner även under våren och jobbar kontinuerligt med att säkerställa att foajé och salong är så säkra ur smittskyddssynpunkt som de kan vara. I det arbetet följer vi aktuella restriktioner och har tät kontakt med vår regionala smittskyddsläkare, säger Anna Thurfjell.

Läs gärna en intervju med Johanna Lindh som skapar koreografin till Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton här.

Bilden överst: Foto Magnus Stenberg

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.