I mitten av november ställdes höstsäsongens föreställningar på Norrbottensteaters tre scener i Luleå in som en följd av pågående pandemi. Även föreställningar på turné och skolturné i länet drabbades. Men nu lackar det mot jul, och med karaktärer som Karl-Bertil och hans lillasyster, byrådirektör H.K Bergdahl, husan och Karl-Bertils ömma moder i huset, från den närapå slutsålda föreställning Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton ville Norrbottensteatern gärna skicka ut några innerliga julhälsningar till publiken digitalt, på Facebook och Instagram. Se en julhälsning här!

Anna Thurfjell, foto teatern

Anna Thurfjell, foto teatern

– Vi är väldigt glada över att vi hann spela in hälsningar från ensemblen i Karl-Bertil Jonssons julafton innan smittspridningsläget omöjliggjorde att vi ses på scenen. Det är några som har efterfrågat att vi ska livesända eller streama föreställningar från Norrbottensteatern men vi värnar om vår personal och kan inte genomföra föreställningar för digital sändning och samtidigt följa restriktionerna vad gäller fysiskt avstånd, säger Anna Thurfjell, marknads- och försäljningschef på Norrbottensteatern.

Förhoppningen är att kunna möta publiken igen i vår, med planerade föreställningar på teaterns scener och på turné.

– Vi hoppas kunna starta upp till våren och spela både i teaterhuset och på länsturné, live på scenen precis som de ska vara. Dock är vi beredda på att leva med restriktioner även under våren och jobbar kontinuerligt med att säkerställa att foajé och salong är så säkra ur smittskyddssynpunkt som de kan vara. I det arbetet följer vi aktuella restriktioner och har tät kontakt med vår regionala smittskyddsläkare, säger Anna Thurfjell.

Läs gärna en intervju med Johanna Lindh som skapar koreografin till Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton här.

Bilden överst: Foto Magnus Stenberg

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.