I mitten av november ställdes höstsäsongens föreställningar på Norrbottensteaters tre scener i Luleå in som en följd av pågående pandemi. Även föreställningar på turné och skolturné i länet drabbades. Men nu lackar det mot jul, och med karaktärer som Karl-Bertil och hans lillasyster, byrådirektör H.K Bergdahl, husan och Karl-Bertils ömma moder i huset, från den närapå slutsålda föreställning Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton ville Norrbottensteatern gärna skicka ut några innerliga julhälsningar till publiken digitalt, på Facebook och Instagram. Se en julhälsning här!

Anna Thurfjell, foto teatern

Anna Thurfjell, foto teatern

– Vi är väldigt glada över att vi hann spela in hälsningar från ensemblen i Karl-Bertil Jonssons julafton innan smittspridningsläget omöjliggjorde att vi ses på scenen. Det är några som har efterfrågat att vi ska livesända eller streama föreställningar från Norrbottensteatern men vi värnar om vår personal och kan inte genomföra föreställningar för digital sändning och samtidigt följa restriktionerna vad gäller fysiskt avstånd, säger Anna Thurfjell, marknads- och försäljningschef på Norrbottensteatern.

Förhoppningen är att kunna möta publiken igen i vår, med planerade föreställningar på teaterns scener och på turné.

– Vi hoppas kunna starta upp till våren och spela både i teaterhuset och på länsturné, live på scenen precis som de ska vara. Dock är vi beredda på att leva med restriktioner även under våren och jobbar kontinuerligt med att säkerställa att foajé och salong är så säkra ur smittskyddssynpunkt som de kan vara. I det arbetet följer vi aktuella restriktioner och har tät kontakt med vår regionala smittskyddsläkare, säger Anna Thurfjell.

Läs gärna en intervju med Johanna Lindh som skapar koreografin till Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton här.

Bilden överst: Foto Magnus Stenberg

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.