Regionteater Väst Dans samarbetar med Teater Innlandet i Norge i en dansföreställning för barn från 11 år som har premiär den 12 februari i Hamar i Norge. Och på hemmaplan ska Regionteaterns båda hus – det för dansen i Borås och det för teatern i Uddevalla – inleda ett samarbete som är unikt för teatern. 

Regionteater Väst gör en dansföreställning för barn i samarbete med norska Teater Innlandet och Panta Rei Danseteater. Huset GranNabo (nabo = granne på norska) blir titeln på verket där koreograferna Anne Ekenes och Pia Holden från Teater Innlandet utforskar hemmets gränser medan Regionteater Västs koreograf Camilla Ekelöf lyfter blicken utåt och genom människorna undersöker relationerna, gränsdragningarna mellan Sverige och Norge. Föreställningen spelas för barn och unga från 11 år och uppåt. Premiär den 12 februari i Hamar i Norge.

Teater Innlandet är länen Hedmark och Opplands motsvarighet till en region/länsteater som bedriver professionell scenkonst av hög kvalitet med utgångspunkt från Hamar. I egen regi eller genom samarbeten som detta med Regionteater Väst och koreograferna Anne Ekenes och Pia Holden som utgör kärnan i danskompaniet Panta Rei. Panta Rei är baserat i Oslo och är ett av Norges största danskompanier för barn och unga samt ett av Norges ledande när det gäller undervisning i dans för barn och unga.

Läs mer om samarbetet här

Regionteaterns båda konstnärliga hus samarbetar
Regionteater Väst har en dansensemble i Borås och en teaterensemble i Uddevalla – nu möts de i ett för Regionteater Väst unikt samarbete som än så länge bär arbetsnamnet Andra rum, med premiär i november 2014.  En dansare och en skådespelare möts. Temat är identitet. Detta är startskottet för samarbete mellan de båda konstnärliga husen i Borås och Uddevalla. 2015 planeras ett större projekt där de konstnärliga ledarna Camilla Ekelöf (dans) och Peter Haneus (teater) kommer att samarbeta med båda ensemblerna.

Läs om Susanna Dahlberg, VD för Regionteater Väst (RTV), Pelle Hanæus, konstnärlig ledare för RTV Teater och Camilla Ekelöf, konstnärlig ledare på RTV Dans och deras visioner med arbetet på Regionteater Väst här

BIlden ovan: Regionteater Väst,Huset GranNabo, foto Superstudio