Elisabeth Lax tillträder som t.f. chef för  Norrbottensteatern från den 1 januari 2016. Elisabeth kommer närmast från en befattning som divisionschef för Kultur och utbildning vid Norrbottens läns landsting. Tidigare har hon arbetat på Stora Teatern och GöteborgsOperan och som förvaltningschef för Kultur och Turism i Kungsbacka kommun. Vi bad Elisabet skriva några rader om sig själv och sitt nya uppdrag.
-Jag tycker det ska bli verkligt roligt! säger Elisabeth Lax. Teatern ska fortsätta vara Norrbottens teater och en teater som andas känslighet för det aktuella både vad gäller konstnärliga produktioner men också aktuella samhällsfrågor som behöver belysas.

”Efter nästan 10 år utanför det direkta scenkonstområdet får jag nu tillfälle att återknyta mitt yrkesliv till en miljö som var min under 25 tidigare år, framför allt på Stora Teatern och GöteborgsOperan.Dessemellan har jag arbetat som förvaltingschef för Kultur och Turism i Kungsbacka kommun och nu senast som divisionschef för Kultur och utbildning vid Norrbottens läns landsting under 6 år. Jag har haft hela länet som arbetsfält i ett mycket intressant jobb.

Jag har följt utvecklingen av Norrbottensteatern sedan jag kom hit hösten 2009, dels genom olika samarbeten och dialogsituationer, men jag har också varit på de flesta föreställningarna. Jag sett en tydlig utveckling av verksamheten och en vilja att uppfylla uppdraget med barn- och unga och turnéverksamhet. Detta ser jag också själv som en förutsättning för Norrbottensteaterns existens, men som får avgörande konsekvenser av ekonomisk art i ett län som Norrbotten.

Jag tycker det ska bli verkligt roligt att tillträda som chef för Norrbottensteatern! Vi har idag en fin konstnärlig ensemble och väldigt duktiga medarbetare i olika funktioner. Teatern ska fortsätta vara Norrbottens teater och en teater som andas känslighet för det aktuella både vad gäller konstnärliga produktioner men också aktuella samhällsfrågor som behöver belysas. Ett fortsatt stöd för utvecklingen av Ung Scen norr behöver tillskapas och vi ska, precis som idag, fortsätta ha blicken framåt och samtidigt skapa intressanta produktioner med konstnärlig spets.

Varmt välkomna till Norrbotten och Luleå på Länsteatrarnas höstmöte den 11-12 november!”

Elisabeth Lax,  t.f chef för Norrbottensteatern från den 1 januari 2016

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.