Västerbottensteatern omorganiseras inför flytten in i det nya Kulturhuset i Skellefteå 2020. Teaterchef Fransesca Quartey väljer att fokusera helt på uppdraget som vd och regissören Bobo Lundén blir konstnärlig ledare för teatern i två år.

En  ny organisation har tagits fram på Västerbottensteatern för att ge  större möjligheter inför framtiden och flytten till det nya Kulturhuset i Skellefteå. Det nya kulturhuset (som sägs bli världens högsta träbyggnad!) uppförs mitt i stan och planeras stå klart våren 2020. Det kommer att bestå av flera scener, två gallerier och ett bibliotek och blir hem åt Västerbottensteatern, Skellefteå konsthall, Stadsbiblioteket och Museum Anna Nordlander. Dessutom rymmer byggnaden ett helt nytt hotell. Läs mer om det nya Kulturhuset här.

Skellefteå Kulturhus, illustration White arkitekter

Fransesca Quartey, foto Patrick Degerman

Fransesca Quartey, vd på Västerbottensteatern, har utsett regissören Bobo Lundén till konstnärlig ledare på teatern på ett tvåårigt uppdrag. Bobos roll blir att leda Västerbottensteaterns teateravdelning och vara den som planerar och leder det konstnärliga arbetet. Han har de senaste åren fungerat som husregissör på Västerbottensteatern, och ser fram emot sitt nya uppdrag på institutionen.

– Jag har alltid haft höga ambitioner och mitt mål för Västerbottensteatern är att den ska ha Sveriges mest välmående och kreativa team, säger Bobo till Västerbottens-Kuriren (31 maj 2018)  apropå det nya uppdraget. Läs artikel i Västebottens-Kuriren här.

Bobo Lundén, foto teatern

Tidigare under året utsågs Robert Herrala till verksamhetschef för Nordiskt Berättarcentrum med bl.a. ansvar för den årliga Berättarfestivalen. Tillsammans med ungdomsavdelningen UngHästen där Malin Lundqvist är verksamhetschef utgör dessa tre avdelningar den inriktning och profilering som finns på teatern och som är i linje med teaterns verksamhetsidé – ”Västerbottensteatern vill genom scenkonst, underhållning, berättande, pedagogik och socialt engagemang göra Västerbotten till en mer attraktiv plats att leva på”.

Läs mer om Västerbottensteatern här.

Texten baseras på ett pressmeddelande från Västerbottensteatern.

 

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 1 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 1 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.