Byteatern Kalmar läns teater samarbetar med Kalmar läns museum och erbjuder alla niondeklassare i länet ett besök på museet med tillhörande workshop och föreställning.

Kalmar läns museum och Byteatern Kalmar läns teater sätter civilkurage och åskådarens roll i fokus i en ny utställning på museet med titeln Spelar roll och i en föreställning på samma tema från Byteatern, Musical. Alla elever i årskurs 9 erbjuds ett paket inom ramen för Skapande skola, bestående av utställningsbesök med pedagogiskt program, workshop och teaterföreställning.

Musical beskrivs som en underhållande, musikalisk, skruvad och normkritisk föreställning om familjelycka och att stå upp för sitt eget liv. Den tar upp och problematiserar begrepp som lycka, framgång och normalitet. Den till synes perfekta familjens liv ställs på ända när utbytesstudenten Nats åsikter drabbar dem. Särskilt dottern Lone börjar se världen med andra ögon. Fem skådespelare står på scenen, regisserar gör Daniel Rylander efter ett manus av Line Mørkeby. Premiär 28 feb 2014.
Läs mer 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.