Byteatern Kalmar läns teater samarbetar med Kalmar läns museum och erbjuder alla niondeklassare i länet ett besök på museet med tillhörande workshop och föreställning.

Kalmar läns museum och Byteatern Kalmar läns teater sätter civilkurage och åskådarens roll i fokus i en ny utställning på museet med titeln Spelar roll och i en föreställning på samma tema från Byteatern, Musical. Alla elever i årskurs 9 erbjuds ett paket inom ramen för Skapande skola, bestående av utställningsbesök med pedagogiskt program, workshop och teaterföreställning.

Musical beskrivs som en underhållande, musikalisk, skruvad och normkritisk föreställning om familjelycka och att stå upp för sitt eget liv. Den tar upp och problematiserar begrepp som lycka, framgång och normalitet. Den till synes perfekta familjens liv ställs på ända när utbytesstudenten Nats åsikter drabbar dem. Särskilt dottern Lone börjar se världen med andra ögon. Fem skådespelare står på scenen, regisserar gör Daniel Rylander efter ett manus av Line Mørkeby. Premiär 28 feb 2014.
Läs mer 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.