Norrdans föreställning Black Forest av koreograf Mari Carrasco är en turnésuccé. Nu kommer den även till Folk och Kultur i februari 2018. 

Norrdans föreställning Black Forest har fått vingar och under hösten 2017 återigen tagit sig söderut i ett samarbete med flera andra institutioner. Först ut är ett samarbete med Kulturförvaltningen och Kulturskolan i Värnamo, Gislaved och Värnamo teaterförening och Smålands musik och teater där föreställningen är startskottet på en satsning att göra staden till ett regionalt danscentrum för både professionell dans och amatördans. På Smålands Musik och Teater i Jönköping pågår också ett utvecklingsarbete för att stärka dansen och ge den en tydligare och mer självklar roll i scenkonstutbudet. Som en del i detta dansas Black Forest på Kammaren Spira.

Norrdans, Black Forest, foto Håkan Larsson

Det fortsätter  med en turné i Kronoberg i Regionteater Blekinge Kronobergs regi som avslutas på Växjö Konserthus den 7 december, där Black Forest delar aftonen med Mats Ek och hans föreställningar Potatis och Memory. Innan dess har kompaniet hunnit med att besöka Diaghilev P.S. Festival i St Petersburg, Ryssland och dansat Pas de Danse av just Mats Ek samt AB3 av Martin Forsberg.

– Mats Ek har sedan länge varit närvarande på Norrdans och hans repertoar har erbjudit minnesvärda ögonblick för oss och för vår publik. Att återigen dela scenen med dessa inspirationskällor, Mats och Ana, känns i hela märgen, säger danschef Mira Helenius Martinsson.

Mari Carrasco, foto Håkan Larsson

Black Forest av koreografen Mari Carrasco är en resa om frihet och om att våga gå sin egen väg. Här undersöks motsatta krafter och vad som händer med energin som samlas när en inte riktigt passar in. Det handlar om frihet och hemlängtan, om att vara tillsammans och att vara ensam, om att springa mot något eller springa ifrån.

– Det stora temat är skogen och vad den symboliserar; frihet, öppenhet, stor och vacker. Det finns en slags befrielse och fridfullhet med skogen. Sedan har jag jobbat med motsatserna till det. På dagen är skogen ljus och fridfull och på natten är den kopplad till rädsla och skräck. Det har sedan kommit ut i rörelse, det är stort och vilt, säger Mari Carrasco.

Föreställningen hade premiär 2 april 2016 på Härnösands Teater.

Läs mer på Norrdans hemsida

Läs mer om kulturprogrammet på Folk och Kultur

 

Bilden överst: Håkan Larsson

 

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer också att prata om styrelsearbete i en länsteater.

Den 18 augusti har vi bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 7 juli, annars debiteras hela anmälningsavgiften.