Norrdans föreställning Black Forest av koreograf Mari Carrasco är en turnésuccé. Nu kommer den även till Folk och Kultur i februari 2018. 

Norrdans föreställning Black Forest har fått vingar och under hösten 2017 återigen tagit sig söderut i ett samarbete med flera andra institutioner. Först ut är ett samarbete med Kulturförvaltningen och Kulturskolan i Värnamo, Gislaved och Värnamo teaterförening och Smålands musik och teater där föreställningen är startskottet på en satsning att göra staden till ett regionalt danscentrum för både professionell dans och amatördans. På Smålands Musik och Teater i Jönköping pågår också ett utvecklingsarbete för att stärka dansen och ge den en tydligare och mer självklar roll i scenkonstutbudet. Som en del i detta dansas Black Forest på Kammaren Spira.

Norrdans, Black Forest, foto Håkan Larsson

Det fortsätter  med en turné i Kronoberg i Regionteater Blekinge Kronobergs regi som avslutas på Växjö Konserthus den 7 december, där Black Forest delar aftonen med Mats Ek och hans föreställningar Potatis och Memory. Innan dess har kompaniet hunnit med att besöka Diaghilev P.S. Festival i St Petersburg, Ryssland och dansat Pas de Danse av just Mats Ek samt AB3 av Martin Forsberg.

– Mats Ek har sedan länge varit närvarande på Norrdans och hans repertoar har erbjudit minnesvärda ögonblick för oss och för vår publik. Att återigen dela scenen med dessa inspirationskällor, Mats och Ana, känns i hela märgen, säger danschef Mira Helenius Martinsson.

Mari Carrasco, foto Håkan Larsson

Black Forest av koreografen Mari Carrasco är en resa om frihet och om att våga gå sin egen väg. Här undersöks motsatta krafter och vad som händer med energin som samlas när en inte riktigt passar in. Det handlar om frihet och hemlängtan, om att vara tillsammans och att vara ensam, om att springa mot något eller springa ifrån.

– Det stora temat är skogen och vad den symboliserar; frihet, öppenhet, stor och vacker. Det finns en slags befrielse och fridfullhet med skogen. Sedan har jag jobbat med motsatserna till det. På dagen är skogen ljus och fridfull och på natten är den kopplad till rädsla och skräck. Det har sedan kommit ut i rörelse, det är stort och vilt, säger Mari Carrasco.

Föreställningen hade premiär 2 april 2016 på Härnösands Teater.

Läs mer på Norrdans hemsida

Läs mer om kulturprogrammet på Folk och Kultur

 

Bilden överst: Håkan Larsson

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.