– En skarp visionär med stort internationellt kontaktnät och över 20 års erfarenhet inom svensk dans. Vi är glada att ta emot Åsa Edgren som ny konstnärlig ledare för dansen på Kulturhuset Spira! hälsar Smålands Musik och Teater.

Åsa Edgren är en erfaren producent och projektledare inom den samtida scenkonsten, med fokus på dans. Hon är en mycket eftertraktad föreläsare på temat International Arts Management. Åsa grundade den framgångsrika kulturutbytesorganisationen Loco Motion 2004 som blev Loco World (LW) 2011. Hon är också en av grundarna av SITE. Åsa Edgren är idag ägare till Loco World och driver den nordiska söksajten MADE IN the web och initiativtagare och redaktör för MADEIN the Nordic Countries.

Åsa har varit inkopplad på danssidan på Smålands Musik och Teater förut, men tar nu över helt efter Camila Eskel, som tidigare varit ansvarig för dansen. Målet är att bygga vidare på grunden med högkvalitativ dans för en publik från hela regionen.

Läs gärna en artikel om Åsa, skriven av Nina Marjavaara på Småland Musik och Teater 21 feb 2019:
Vi ska bli ett moderskepp för svensk dans

Bilden ovan: Åsa Edgren, foto Lars Kroon

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet är sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på XXX Stockholm, Adress. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer även få tillfälle av att byta erfarenheter mellan varandra.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 21 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 4 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 4 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.