– En skarp visionär med stort internationellt kontaktnät och över 20 års erfarenhet inom svensk dans. Vi är glada att ta emot Åsa Edgren som ny konstnärlig ledare för dansen på Kulturhuset Spira! hälsar Smålands Musik och Teater.

Åsa Edgren är en erfaren producent och projektledare inom den samtida scenkonsten, med fokus på dans. Hon är en mycket eftertraktad föreläsare på temat International Arts Management. Åsa grundade den framgångsrika kulturutbytesorganisationen Loco Motion 2004 som blev Loco World (LW) 2011. Hon är också en av grundarna av SITE. Åsa Edgren är idag ägare till Loco World och driver den nordiska söksajten MADE IN the web och initiativtagare och redaktör för MADEIN the Nordic Countries.

Åsa har varit inkopplad på danssidan på Smålands Musik och Teater förut, men tar nu över helt efter Camila Eskel, som tidigare varit ansvarig för dansen. Målet är att bygga vidare på grunden med högkvalitativ dans för en publik från hela regionen.

Läs gärna en artikel om Åsa, skriven av Nina Marjavaara på Småland Musik och Teater 21 feb 2019:
Vi ska bli ett moderskepp för svensk dans

Bilden ovan: Åsa Edgren, foto Lars Kroon

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.