Även i år sker Kultur i Almedalen digitalt och livesänds den 5 och 6 juli från Junibacken på Djurgården i Stockholm. Kultur i Almedalen kan streamas både via Youtube, www.kulturialmedalen.se och Almedalen Play. Den 6 juli kl. 12 kan du ta del av ett samtal om hur kulturen drar det kortaste strået när den ställs mot t ex sjukvården: ÄR KULTUREN ALLTID DEN STÄNDIGA FÖRLORAREN? Samtalet arrangeras av Länsteatrarna i Sverige och kommer att finnas tillgängligt även i efterhand!

Vad händer när kulturen ställs mot andra samhällsområden, såsom sjukvård? Hur ser prioriteringen ut och varför verkar kulturen alltför ofta bli lidande när det kommer till vad vi väljer att se som viktigast? Ska vi ha kultur eller ska vi bota cancer? Varför inte både och?

Medverkar gör Terese Bengard, verksamhetschef Hela Sverige Ska leva, Niklas Hjulström, teaterchef Västmanlands Teater, Emelie Löfmark, produktionsledare Julius Production och Karl Seldahl, konstnärlig ledare Estrad Norr. Samtalet modereras av Michael Johansson, verksamhetsledare Länsteatrarna i Sverige.

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.