Även i år sker Kultur i Almedalen digitalt och livesänds den 5 och 6 juli från Junibacken på Djurgården i Stockholm. Kultur i Almedalen kan streamas både via Youtube, www.kulturialmedalen.se och Almedalen Play. Den 6 juli kl. 12 kan du ta del av ett samtal om hur kulturen drar det kortaste strået när den ställs mot t ex sjukvården: ÄR KULTUREN ALLTID DEN STÄNDIGA FÖRLORAREN? Samtalet arrangeras av Länsteatrarna i Sverige och kommer att finnas tillgängligt även i efterhand!

Vad händer när kulturen ställs mot andra samhällsområden, såsom sjukvård? Hur ser prioriteringen ut och varför verkar kulturen alltför ofta bli lidande när det kommer till vad vi väljer att se som viktigast? Ska vi ha kultur eller ska vi bota cancer? Varför inte både och?

Medverkar gör Terese Bengard, verksamhetschef Hela Sverige Ska leva, Niklas Hjulström, teaterchef Västmanlands Teater, Emelie Löfmark, produktionsledare Julius Production och Karl Seldahl, konstnärlig ledare Estrad Norr. Samtalet modereras av Michael Johansson, verksamhetsledare Länsteatrarna i Sverige.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.