TEATER HALLAND producerar scenkonst för barn, unga och vuxna i hela Halland, arrangerar nationella och internationella gästspel och håller i pedagogiska arbeten mot skolan. I teaterns foajé har vi samtalskvällar, Doc Lounge och konserter. Teater Halland samarbetar även med andra aktörer inom kulturlivet.

Teater Halland startade 1990 som en försöksverksamhet på uppdrag för länet. Länsteaterföreningen blev huvudman och syftet var i första hand att nå ut till barn och unga i Halland med professionell teater. Verksamheten placerades i lokaler på Caprinus, gamla yllefabriken i Varberg. 2003 flyttade vi och hade premiär på Herr Arnes penningar av Selma Lagerlöf i nya lokaler i den före detta ”rör-kapen” i Monarks cykelfabrik. 2006 frigjordes teatern från Länsteaterföreningen (nuvarande Riksteatern Halland) och ombildades till ett regionalt aktiebolag – och blev så alla hallänningars teater.

Teater Halland ska spela för barn, unga och vuxna i hela Halland och vara en resurs för såväl skolor som föreningar och andra aktörer. Ett särskilt fokus ska läggas på barn och unga. Teater Halland ska hålla en hög konstnärlig nivå och vara en förebild för scenkonsten i regionen, samt delta aktivt i samhällsdebatten.

Varje år möter vi ca 18 000 personer vid våra föreställningar och i vårt pedagogiska arbete. Hälften av våra föreställningar spelas i skolor, bygdegårdar, bibliotek och andra scener runt om i regionen, andra hälften spelar vi på teatern i Varberg.

www.teaterhalland.nu

 

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer också att prata om styrelsearbete i en länsteater.

Den 18 augusti har vi bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 7 juli, annars debiteras hela anmälningsavgiften.