– Som länsteater vill vi vara Stadens Stolthet och Regionens Kvartersteater, säger Fransesca Quartey, vd och konstnärlig ledare vid Västerbottensteatern.

Sverigemagasinet har uppmärksammat länsteatrarna stort i sitt senaste nummer. Chefer, konstnärliga ledare, kommunikationschefer och producenter från landets länsteatrar har blivit intervjuade och svarat på frågor om verksamhet och repertoar 2018. Vi har fått tillstånd att publicera intervjuerna. Sverigemagasinet är ett rikstäckande månadsmagasin med turistrelaterade nyheter. Magasinet finns på turistbyråer, hotell, flygplatser och tåg.

Fransesca Quartey, vd och konstnärlig ledare Västerbottensteatern berättar om verksamheten, foto Patrick Degerman.

Vilken av era kommande föreställningar ser ni mest fram emot?
Släktkalaset eftersom det ser ut att bli en sådan härlig uppsättning och den har en stor igenkännbarhet då vår föreställning baseras på Maria Bloms föreställning och film Masjävlar.

Vilken av era kommande föreställningar förväntar  ni er bli populärast under året? Och varför tror du det?
Bröderna Lejonhjärta! Det är helheten som gör det; 30-årsjubileum för vår sommarteater, ny utomhusspelplats,  nya engagerade samarbetspartners i Medlefors Folkhögskola och Konferens som tillhandahåller bra mat och hotellupplevelser och en djupt älskad berättelse av Astrid Lindgren. Kan det bli bättre?!

Vilken uppsättning har varit roligast att framföra under din tid på länsteatern, berätta varför.
S.E.N.S.E – där vi byggde om hela teatern och delade upp publiken i tre grupper som fick se olika delar av samma föreställning. Magiskt och oförglömligt!

På vilket sätt hoppas och vill du att ni påverkar era teaterbesökare, och får gensvar/återkopplingar av dem?
Som länsteater vill vi vara Stadens Stolthet och Regionens Kvartersteater och ge vår publik minnesvärda upplevelser som ger efterklang och mersmak! Genom enkäter, arrangörs- och ombudsträffar försöker vi var i kontinuerlig kontakt med vår publik i hela länet.

www.vasterbottensteatern.se

Bilden överst är från Släktkalaset, foto Patrick Degerman.

Välkommen till Dialogmöte 27-28 augusti i Stockholm!

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet börjar den 27 augusti kl. 18.00 med en gemensam middag på Clarion Hotel Sign i Stockholm, Östra Järnvägsgatan 35.
Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris 3400kr.
Sista dag för avanmälan är den 12 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.

Kontakta oss gärna om du har frågor!

Michael Johansson, verksamhetsledare Länsteatrarna i Sverige
michael.johansson@lansteatrarna.seJag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 12 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.