– Vi vill att publiken ska roas, oroas och få med sig en upplevelse som stannar kvar, säger Maria Weisby, scenkonstchef och konstnärlig ledare på Scenkonst Sörmland.
Sverigemagasinet har uppmärksammat länsteatrarna stort i sitt senaste nummer. Chefer, konstnärliga ledare, kommunikationschefer och producenter från landets länsteatrar har blivit intervjuade och svarat på frågor om verksamhet och repertoar 2018. Vi har fått tillstånd att publicera intervjuerna. Sverigemagasinet är ett rikstäckande månadsmagasin med turistrelaterade nyheter. Magasinet finns på turistbyråer, hotell, flygplatser och tåg.
Maria Weisby, scenkonstchef och konstnärlig ledare på Scenkonst Sörmland berättar om verksamheten 2018. Foto Micke Sandström.
Vilken av era kommande föreställningar ser ni mest fram emot och förväntar er bli populärast det här året? Och varför tror du det?
Teaterpjäsen Jag kommer härifrån skriven av Anders Duus. Varmt, humoristiskt med livemusik berättas historien om återvändaren som vill hitta sig själv och får hjälp av människor från sin hembygd. Vem är jag, vem blev jag och varför?
Samarbetet med Sveriges nya nationalscen Unga Klara, för mellanstadiet om skam med många artister med olika kompetenser, vilket vi hoppas blir en upplevelse för den unga publiken.
Tre koreografer (Mira Mutka, Anna Öberg och Brian Madika) kommer att med sina olika dansstilar att spridas över länet på offentliga platser och överraska, roa och oroa och bjuda in till delaktighet.
Vilken uppsättning har varit roligast att framföra under din tid på Länsteatern, berätta varför.
Jag är scenkonstchef och vill inte lyfta någon särskild.
På vilket sätt hoppas och vill du att ni påverkar era teaterbesökare, och får ni gensvar/återkopplingar av dem?
I skoluppdraget får vi inskickade utvärderingar. När publiken ökar, som på våra föreställningar på sommaren på Nynäs, förstår vi att ryktet har gått. Vi vill att publiken ska roas, oroas och få med sig en upplevelse som stannar kvar.
Bilden överst är från Jag kommer härifrån, foto Alexander Crispin.
Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023
Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.
Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer också att prata om styrelsearbete i en länsteater.
Den 18 augusti har vi bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.
Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se
Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Observera att anmälan är bindande.
Varmt välkommen!