– Vi vill att publiken ska roas, oroas och få med sig en upplevelse som stannar kvar, säger Maria Weisby, scenkonstchef och konstnärlig ledare på Scenkonst Sörmland.

Sverigemagasinet har uppmärksammat länsteatrarna stort i sitt senaste nummer. Chefer, konstnärliga ledare, kommunikationschefer och producenter från landets länsteatrar har blivit intervjuade och svarat på frågor om verksamhet och repertoar 2018. Vi har fått tillstånd att publicera intervjuerna. Sverigemagasinet är ett rikstäckande månadsmagasin med turistrelaterade nyheter. Magasinet finns på turistbyråer, hotell, flygplatser och tåg.

Maria Weisby, scenkonstchef och konstnärlig ledare på Scenkonst Sörmland berättar om verksamheten 2018. Foto Micke Sandström.

Vilken av era kommande föreställningar ser ni mest fram emot och förväntar er bli populärast det här året? Och varför tror du det?
Teaterpjäsen Jag kommer härifrån skriven av Anders Duus. Varmt, humoristiskt med livemusik berättas historien om återvändaren som vill hitta sig själv och får hjälp av människor från sin hembygd. Vem är jag, vem blev jag och varför?

Samarbetet med Sveriges nya nationalscen Unga Klara, för mellanstadiet om skam med många artister med olika kompetenser, vilket vi hoppas blir en upplevelse för den unga publiken.

Tre koreografer (Mira Mutka, Anna Öberg och Brian Madika) kommer att med sina olika dansstilar att spridas över länet på offentliga platser och överraska, roa och oroa och bjuda in till delaktighet.

Vilken uppsättning har varit roligast att framföra under din tid på Länsteatern, berätta varför.
Jag är scenkonstchef och vill inte lyfta någon särskild.

På vilket sätt hoppas och vill du att ni påverkar era teaterbesökare, och får ni gensvar/återkopplingar av dem?
I skoluppdraget får vi inskickade utvärderingar. När publiken ökar, som på våra föreställningar på sommaren på Nynäs, förstår vi att ryktet har gått. Vi vill att publiken ska roas, oroas och få med sig en upplevelse som stannar kvar.

 

www.scenkonstsormland.se

 

 

Bilden överst är från Jag kommer härifrån, foto Alexander Crispin.

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.