Den 7-9 november är det dags för höstmöte i Västerås. Länsteatrarnas styrelseordförande, vice ordförande, vd, teaterchefer och konstnärliga ledare är inbjudna av Länsteatrarna i Sverige och Västmanlands Teater till höstens medlemsmöte, som har ”Efter valet och Trendspaning” som tema.

-Vi kommer att göra allt för att seminarier, möten, diskussioner och scenkonstupplevelser ska flyta på och bli så konstruktiva och intressanta som möjligt, säger teaterchef Niklas Hjulström. I en tid då scenkonstutövare inte kan ta någonting för givet, känns det viktigare än någonsin att sitta ner och reflektera, inspirera och hämta kraft ur våra gemensamma erfarenheter.

”Välkomna till Länsteatrarnas höstmöte, välkomna till Västmanlands Teater!

Medan löven skiftar över i höstens gula och röda färger, eftermiddagsskuggorna blir allt längre och kvällskylan börjar jaga in publiken i teatersalongerna, förbereder vi oss för att under tre dagar i november ta emot er här på Västmanlands Teater. Vi kommer att göra allt för att seminarier, möten, diskussioner och scenkonstupplevelser ska flyta på och bli så konstruktiva och intressanta som möjligt. I en tid då scenkonstutövare inte kan ta någonting för givet, känns det viktigare än någonsin att sitta ner och reflektera, inspirera och hämta kraft ur våra gemensamma erfarenheter.

Förutom medlemsmöte och enskilda överläggningar kan man urskilja tre huvudämnen:

▫ Det kulturpolitiska läget efter valet. Gunilla Kindstrand modererar ett samtal mellan Björn Wiman och Åsa Linderborg.
▫ Hur ska vi samarbeta? Antalet samarbeten mellan olika typer av scenkonstproducenter tenderar att öka. Är det en längtan efter konstnärligt gränsöverskridande, eller finns det andra orsaker? Vi inleder med en casestudy av Västmanlands Teaters och Cirkus Cirkörs samarbete, och fortsätter sedan diskussionen och analysen ur ett länsteaterperspektiv.
▫ Det har gått ett år sedan #tystnadtagning. Vad har hänt, och vad har inte hänt? Mikael Brännvall, Svensk Scenkonst och Mika Romanus från Teaterförbundet bistår med analys.

Västmanlands Teater, Den stora branden, foto Markus Gårder

Region Västmanland och Västerås Stad kommer att stå som värdar för var sin middag, på Västerås Slott resp på Karlsgatan 2, ASEAs gamla turbinhall som numera inhyser både Västmanlands Läns Museum och Västerås Konstmuseum. Tre teaterföreställningar finns också på programmet, däribland Rebecka Cardosos uppsättning av Romeo & Julia och Den Stora Branden, föreställningen om Västmanlandsbranden 2014, som efter två års arbete hade premiär nu i oktober.

Så hjärtligt välkomna till Västerås 7-9 november!”

Niklas Hjulström
Teaterchef, Västmanlands Teater

Läs hela programmet här.

Läs mer om Länsteatrarnas medlemsmöten här.

Läs mer om Västmanlands Teater här.

Västmanlands Teater, Romeo och Julia, foto Carl Thorborg

Bilden överst: Collage, foto Niklas Hjulström: Ulrika Nilsson

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.