Den 7-9 november är det dags för höstmöte i Västerås. Länsteatrarnas styrelseordförande, vice ordförande, vd, teaterchefer och konstnärliga ledare är inbjudna av Länsteatrarna i Sverige och Västmanlands Teater till höstens medlemsmöte, som har ”Efter valet och Trendspaning” som tema.

-Vi kommer att göra allt för att seminarier, möten, diskussioner och scenkonstupplevelser ska flyta på och bli så konstruktiva och intressanta som möjligt, säger teaterchef Niklas Hjulström. I en tid då scenkonstutövare inte kan ta någonting för givet, känns det viktigare än någonsin att sitta ner och reflektera, inspirera och hämta kraft ur våra gemensamma erfarenheter.

”Välkomna till Länsteatrarnas höstmöte, välkomna till Västmanlands Teater!

Medan löven skiftar över i höstens gula och röda färger, eftermiddagsskuggorna blir allt längre och kvällskylan börjar jaga in publiken i teatersalongerna, förbereder vi oss för att under tre dagar i november ta emot er här på Västmanlands Teater. Vi kommer att göra allt för att seminarier, möten, diskussioner och scenkonstupplevelser ska flyta på och bli så konstruktiva och intressanta som möjligt. I en tid då scenkonstutövare inte kan ta någonting för givet, känns det viktigare än någonsin att sitta ner och reflektera, inspirera och hämta kraft ur våra gemensamma erfarenheter.

Förutom medlemsmöte och enskilda överläggningar kan man urskilja tre huvudämnen:

▫ Det kulturpolitiska läget efter valet. Gunilla Kindstrand modererar ett samtal mellan Björn Wiman och Åsa Linderborg.
▫ Hur ska vi samarbeta? Antalet samarbeten mellan olika typer av scenkonstproducenter tenderar att öka. Är det en längtan efter konstnärligt gränsöverskridande, eller finns det andra orsaker? Vi inleder med en casestudy av Västmanlands Teaters och Cirkus Cirkörs samarbete, och fortsätter sedan diskussionen och analysen ur ett länsteaterperspektiv.
▫ Det har gått ett år sedan #tystnadtagning. Vad har hänt, och vad har inte hänt? Mikael Brännvall, Svensk Scenkonst och Mika Romanus från Teaterförbundet bistår med analys.

Västmanlands Teater, Den stora branden, foto Markus Gårder

Region Västmanland och Västerås Stad kommer att stå som värdar för var sin middag, på Västerås Slott resp på Karlsgatan 2, ASEAs gamla turbinhall som numera inhyser både Västmanlands Läns Museum och Västerås Konstmuseum. Tre teaterföreställningar finns också på programmet, däribland Rebecka Cardosos uppsättning av Romeo & Julia och Den Stora Branden, föreställningen om Västmanlandsbranden 2014, som efter två års arbete hade premiär nu i oktober.

Så hjärtligt välkomna till Västerås 7-9 november!”

Niklas Hjulström
Teaterchef, Västmanlands Teater

Läs hela programmet här.

Läs mer om Länsteatrarnas medlemsmöten här.

Läs mer om Västmanlands Teater här.

Västmanlands Teater, Romeo och Julia, foto Carl Thorborg

Bilden överst: Collage, foto Niklas Hjulström: Ulrika Nilsson

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet är sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på XXX Stockholm, Adress. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer även få tillfälle av att byta erfarenheter mellan varandra.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 21 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 4 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 4 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.