Teater Halland gör föreställningen Halland love stories, en musikal till Per Gessles musik, om kärlek i Halland, baserad på hallänningarnas egna kärlekshistorier. Halland love stories har premiär 2 mars 2018 och just nu pågår insamlandet av kärlekshistorier för fullt.

Anna Sjövall, teaterchef och lovebuster, pratar kärlek hos frisören, foto Teater Halland

Alla hallänningar som vill är välkomna att bidra med sina egna historier till Halland love stories – via mejl, telefon eller hashtaggen #hallandlovestories.  När teaterchef Anna Sjövall medverkade i P4 Halland Sveriges Radio kunde hallänningar ringa in till programmet. Det gjorde bland andra Gunborg, 92 år, från Falkenberg, som berättade hur det var när hon träffade sin man, Harry, och föll pladask för honom, när hon var 17 år. ”Lovebusters” från Teater Halland besöker även andra platser där man kan tänka sig att det talas om kärlek, som exempelvis frisörsalonger. Vi kollade läget med teaterchef Anna Sjövall!

Anna – hur kom du på idén till en musikal om kärlek i Halland, med Per Gessles musik?
– Vi vill närma oss vår publik, lära känna den och få publiken att lära känna oss. Vi ville därför göra en föreställning där historierna kommer från publiken och kom då fram till att ha temat kärlek eftersom det är något som engagerar oss alla på olika sätt. Utifrån dessa kärlekshistorier hoppas vi kunna göra en föreställning som berättar om vårt samhälle idag. Musikalidén växte fram när en skådespelare gick och sjöng hela dagarna och att det blev just Per Gessle känns givet eftersom vi är här i Halland. Det är fantastiskt kul att kunna göra en musikal med alla hans hits.

Nu samlar ni in material som ska vara grunden i historien. Hur går ni tillväga för att få hallänningarna att berätta om sina historier om kärlek?
Vi söker upp grupper, men samlar också in via hemsidan, mail och telefon. Vi har också suttit i radion, så att människor fått ringa in sina historier. När vi åker ut och träffar grupper, försöker vi träffa så olika grupper som möjligt i olika delar av regionen för att få olika typer av historier. Vi har börjat träffa frisörer eftersom vi har en teori om att de får höra många kärlekshistorier, så i förra veckan var jag (Anna) och lade håret hos Falkenbergs äldsta frisör. Vi kommer också att träffa busschaufförer, bartenders, sjuksköterskor, begravningsentreprenörer, unga ensamkommande, barn på dagis, gamla som går och dansar och Halmias A-lag.

Hur går det med insamlandet?
-Det går fint och är väldigt roligt, men är också svårt. Det är lätt att historierna blir kortfattade och ytliga och då är det svårt att göra teater av dem, så det gäller att få till förtroliga samtal där människor verkligen vågar berätta.

Vad tycker Per Gessle? Kommer han att vara involverad  i den konstnärliga processen tillsamman med dig?
-Per kommer inte att vara direkt involverad i repetitionsarbetet, men vi hoppas att han kommer och hälsar på under arbetets gång. Han är väldigt positiv till idén och tycker att det är ett roligt projekt.

Läs mer på Teater Hallands hemsida

Håll dig uppdaterad på Facebook 

Bilden överst: Halland Love Stories, foto Annika von Hausswolff

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.